כניסה
הרשמה לניוזלטר

באוקטובר 2021, לפני יותר משנה, ביקשה טורקיה לרכוש 40 מטוסי F-16 מתוצרת ארה"ב, נוסף על "ערכות"…

צוות אפוק | 15 בינואר 2023 | חדשות | 2 דק׳

האמריקנים חוזרים לדבר על מכירת F-16 לטורקיה, בניסיון ללחוץ על ארדואן לאשר את הצטרפותן של שוודיה ופינלנד לנאט"ו 

באוקטובר 2021, לפני יותר משנה, ביקשה טורקיה לרכוש 40 מטוסי F-16 מתוצרת ארה"ב, נוסף על "ערכות" טכנולוגיות לשיפור מטוסי הקרב הקיימים שלה. לאחרונה הסתיימו השיחות הטכניות בין הצדדים, וסוכנות רויטרס דיווחה כי ממשל ביידן מכין תוכנית בסך 20 מיליארד דולר למכירת מטוסי F-16 לטורקיה. עיתון הוול סטריט ג'ורנל דיווח ב-13 בינואר כי ממשל ביידן מתכוון לפנות לקונגרס כדי שיאשר את העסקה.

בתגובה לדברים מיהר יו"ר ועדת יחסי החוץ של ארה"ב, הסנאטור בוב מננדז, להבטיח כי יעכב את התוכנית, אלא אם אנקרה תשפר את רקורד זכויות האדם שלה ותפסיק לאיים על בעלות בריתה של נאט"ו. "כפי שהבהרתי שוב ושוב, אני מתנגד בתוקף להצעה של ממשל ביידן למכור מטוסי F-16 חדשים לטורקיה", אמר. מננדז הוסיף כי "[נשיא טורקיה] ממשיך לחתור תחת החוק הבין-לאומי, להתעלם מזכויות אדם ומנורמות דמוקרטיות ולעסוק בהתנהגות מדאיגה ומערערת יציבות גם בטורקיה וגם נגד בעלות הברית של נאט"ו".

מכירת נשק אמריקני לטורקיה הפכה לשנויה במחלוקת לאחר שאנקרה רכשה מערכות הגנה נגד מטוסים מתוצרת רוסיה (S-400). המהלך גרר סנקציות אמריקניות, והוביל ביולי 2019 לסילוקה של טורקיה מתוכנית הפיתוח של מטוס הקרב F-35.

מטוס F-16 בבסיס חיל האוויר אינסירליק בטורקיה | צילום: Chris Hondros/Getty Images

מטוס F-16 בבסיס חיל האוויר אינסירליק בטורקיה | צילום: Chris Hondros/Getty Images

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
מחאה פרו פלסטינית באוניברסיטת הארוורד, 25 באפריל 2025
מבריטניה ועד ארה"ב: הקמפוסים במערב מתמודדים עם משבר אנטישמיות עמוק

דורון פסקין

מזכ"ל חיזבאללה, נעים קאסם, 5 באפריל 2024
נעים קאסם: חיזבאללה דוחה משא ומתן עם ישראל תחת אש וערוך להמשך הלחימה 

דורון פסקין

תיעוד מתקיפה של צה"ל בלבנון היום
ראש הממשלה: "המערכה הכוללת עם איראן עדיין בעיצומה"

צוות מגזין אפוק

חיילי הדיוויזיה המוטסת ה-82 של צבא ארה"ב
הפנטגון נערך לפריסת כוחות מהדיוויזיה המוטסת ה-82 למזרח התיכון

צוות מגזין אפוק

נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, והשליח למזרח התיכון סטיב ויטקוף על המטוס הנשיאותי, 7 במרץ 2026
ההצעה האמריקנית לסיום המלחמה

יוני בן מנחם

מזכ"ל חיזבאללה, נעים קאסם, 13 באוקטובר 2023
דיווח בלבנון: חיזבאללה אינו מעוניין בשלב זה במשא ומתן

דורון פסקין

שתפו: