כניסה
הרשמה לניוזלטר

בתקשורת המערבית דווח אתמול כי התובע הכללי של איראן, מוחמד ג'פער מונתאזרי, הודיע על פירוק "משטרת…

צוות מגזין אפוק | 5 בדצמבר 2022 | חדשות | 2 דק׳

איראן פירקה את משטרת המוסר? לא ממש. וגם לאן נעות המחאות (פרשנות)

בתקשורת המערבית דווח אתמול כי התובע הכללי של איראן, מוחמד ג'פער מונתאזרי, הודיע על פירוק "משטרת המוסר" של איראן, כשלושה חודשים לאחר פרוץ הפגנות המחאה על מותה של מהסא אמיני. אמיני נעצרה בספטמבר על ידי משטרת המוסר בטהרן בגין הפרה של תקנות החיג'אב, וזמן קצר לאחר מכן היא מתה (משפחתה טענה שמותה נגרם עקב מכות). משטרת המוסר היא כוח שתפקידו לבצע מעצרים של אזרחים המפירים, בין היתר, את קוד הלבוש האיסלאמי.

עם זאת, עד עתה לא יצאה הצהרה רשמית של המשטר האיראני ואין אינדיקציה ברורה לכך שאכן תפורק משטרת המוסר. למעשה מונתאזרי, שהודיע על פירוק משטרת המוסר, אינו אחראי על משטרת המוסר, ובהמשך דבריו הוסיף כי מערכת המשפט תמשיך לנטר את ההתנהגות של הציבור, רמז לכך שתקנות החיג'אב אולי לא ישתנו, ורק הסיורים המשטרתיים יפחתו. מוקדם יותר אמר מונטאזרי כי הפרלמנט ו"המועצה העליונה של מהפכת התרבות" עשויים להכריז על דעתם בסוגיית החיג'אב בתוך שבועיים.

בינתיים נמשכות המחאות ברחבי איראן. על פי הערכות, כ-50 מאנשי כוחות הביטחון של איראן וכ-448 אזרחים נהרגו מאז שהחלו המחאות. חלק מהמפגינים דורשים שינויים הדרגתיים במדיניות החברתית של ממשלת איראן וביחס לנשים, כולל ליברליזציה של קוד הלבוש הנוקשה שהוביל למעצרה של אמיני. אחרים קוראים לשינוי כולל של שיטת הממשל, בטענה שהתיאוקרטיה האסלאמית של איראן אינה מייצגת עוד את האינטרסים של האיראנים.

OLIVIER DOULIERY/AFP via Getty Images

OLIVIER DOULIERY/AFP via Getty Images

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, 30 בינואר 2026
טראמפ: "ח'מינאי צריך להיות מאוד מודאג"

דורון פסקין

שגריר ארה"ב לשעבר לענייני חופש דת בין-לאומי, סם בראונבק, 2 בפברואר 2026
שגריר ארה"ב לשעבר לענייני חופש דת: קצירת האיברים שמבצעת המפלגה הקומוניסטית בסין "מערערת את הלגיטימיות של המשטר"

אורן שלום

סיף אל-אסלאם קדאפי
בנו של קדאפי חוסל בלוב; מדוע זה מעניין את אירופה?

דורון פסקין

השליח האמריקני, סטיב ויטקוף; שר החוץ האיראני, עבאס עראקצ'י
ויטקוף ועראקצ'י צפויים להיפגש; בישראל עוקבים בדריכות

יוני בן מנחם

חיילי צה"ל פועלים ברצועת עזה, 30 באוקטובר 2025
קצין במילואים נפצע קשה מירי מחבלים ברצועת עזה

צוות מגזין אפוק

ראש ממשלת ספרד, פדרון סנצ'ס, 18 בספטמבר 2025
ממשלת ספרד מקדמת תוכנית שתעניק מעמד חוקי לכחצי מיליון מהגרים

דורון פסקין

שתפו: