כניסה
הרשמה לניוזלטר

ב-2021 התברר שחברת הנדל"ן הסינית Evergrande (אחת הגדולות בסין), אינה מסוגלת לשלם את מלוא חובותיה לבנקים….

צוות מגזין אפוק | 24 בנובמבר 2022 | חדשות | 2 דק׳

רבים מדברים על משבר הנדל"ן החמור בסין. מעטים מבינים אותו. הנה סיכום

ב-2021 התברר שחברת הנדל"ן הסינית Evergrande (אחת הגדולות בסין), אינה מסוגלת לשלם את מלוא חובותיה לבנקים. חברות נדל"ן נוספות הודיעו גם כן שלא יוכלו לשלם. החברות עצרו את הבנייה ביותר מ-100 ערים בסין, ואנשים ששילמו ממיטב כספם חששו שלא יראו את הדירות לעולם.

המשבר נגרם לאחר שהמשטר הסיני הגביל את גובה החוב שיזמים יכולים לקחת על עצמם כדי לממן פרויקטי נדל"ן. ללא היכולת להגדיל את החוב, חברות הנדל"ן הסיניות לא יכלו לצמוח, נאלצו לצמצם תוכניות בנייה ולהכריז על "פשיטת רגל" של פרויקטים.

לממשלה הייתה מטרה – לפגוע בחברות נדל"ן שחובן הכולל נאמד ב-5 טריליון דולר (כשליש מהתמ"ג הכולל של סין), בניסיון להפחית את הסיכונים הפיננסיים שיוצר מגזר הבנייה לכלכלת סין. כיום מגזר הבנייה מייצר עד שליש מהתמ"ג של סין. ממשלת סין מנסה להסיט את הצמיחה לכיוון בר קיימה.

Jade Gao/AFP via Getty Images

Jade Gao/AFP via Getty Images

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
נשיא לבנון, ג'וזף עאון
נשיא לבנון עם חידוש השיחות עם ישראל: "לא נקבל אלא את סיום הכיבוש"

דורון פסקין

נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, 22 ביוני 2026
טראמפ: "איראן הסכימה לפיקוח גרעיני ברמה הגבוהה ביותר; אם לא היו מסכימים, לא היה מתקיים כל משא ומתן נוסף"

אורן שלום

כוחות צה"ל בגבול לבנון, 18 ביוני 2026
צה"ל ירה לעבר מחבלים שהתקרבו לכוחות; חיזבאללה טוען: הפרה של הפסקת האש

צוות מגזין אפוק

דובר משרד החוץ האיראני, אסמאעיל בקאא'י, 28 באוקטובר 2024
דובר משרד החוץ האיראני: אין תוכנית לאפשר לפקחי סבא"א לבקר במתקני הגרעין שנפגעו

אורן שלום

כוחות צה״ל בגבול לבנון, 15 במרץ 2026
בישראל מזהירים: הצעדים של ארה"ב מעניקים לאיראן דריסת רגל בלבנון

יוני בן מנחם

שגריר ישראל בארה"ב, יחיאל לייטר, ראש הסגל של מחלקת המדינה, דניאל הולר, שגריר ארה"ב בלבנון, מישל עיסא, ושגרירת לבנון בארה"ב, נאדה חמאדה, בפגישה בין משלחות ישראל ולבנון בוושינגטון, 3 ביוני 2026
על רקע ההבנות בין ארה"ב לאיראן: המשא ומתן בין ישראל ללבנון יתחדש היום בוושינגטון

יוני בן מנחם

שתפו: