כניסה
הרשמה לניוזלטר

ב-9 בנובמבר הורה שר ההגנה הרוסי, סרגיי שויגו, על נסיגת הכוחות הרוסיים המוצבים בחרסון, עיר אוקראינית…

צוות אפוק | 12 בנובמבר 2022 | חדשות | 1 דק׳

מה משמעות הנסיגה הרוסית מחרסון?

ב-9 בנובמבר הורה שר ההגנה הרוסי, סרגיי שויגו, על נסיגת הכוחות הרוסיים המוצבים בחרסון, עיר אוקראינית אסטרטגית הממוקמת בדרום, לאורך נהר הדנייפר. חרסון נכבשה ימים ספורים לאחר תחילת הפלישה הרוסית לאוקראינה. היא נחשבת למרכז העירוני המשמעותי הראשון באוקראינה שרוסיה כבשה. המטרה של רוסיה תהיה להסיג את כוחותיה בביטחון, מתוך הנחה שהכוחות האוקראינים ירצו לתקוף אותם תוך כדי הנסיגה ולגבות מחיר כבד (עדכון: בשעות האחרונות מדווח שכוחות אוקראינים נכנסו לעיר). 

הכוחות שייסוגו מחרסון ככל הנראה יועברו מזרחה לאזורים בהם אוקראינה פרסה כוחות נוספים לאחרונה בניסיון לכבוש אותם (זפוריז'יה ודונבאס).

הנסיגה מסמלת כישלון עבור רוסיה, המתקשה לשבור את התנגדות הצבא האוקראיני. לפני הנסיגה ציינו גורמים בכירים ברוסיה שוב ושוב כי רוסיה לעולם לא תעזוב את העיר או שטחים אחרים שסיפחה. ב-30 בספטמבר אמר פוטין כי הוא רוצה ש''שלטונות קייב והאדונים האמיתיים שלהם במערב'' יבינו שרוסיה רואה באנשים החיים באזורים הכבושים – לוהנסק, דונצק, חרסון וזפוריז'יה ''אזרחינו, לנצח". בתחילת מאי, מזכיר המועצה הכללית של מפלגת השלטון "רוסיה המאוחדת" אמר לתושבי חרסון כי ''רוסיה כאן לנצח'' וכי "לא תהיה חזרה לעבר''.

צילום: SERGEI ILYIN/SPUTNIK/AFP via Getty Images

צילום: SERGEI ILYIN/SPUTNIK/AFP via Getty Images

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
נשיא ארה״ב דונלד טראמפ, ונשיא רוסיה, ולדימיר פוטין, במהלך פגישתם באלסקה, 15 באוגוסט 2025
ההסכם שמגביל את ארסנל הגרעין של ארה"ב ורוסיה פקע, מה צפוי כעת? | פרשנות

דורון פסקין

בצלאל זיני
כתב אישום הוגש נגד אחיו של ראש השב"כ; הפרקליטות: קיבל מאות אלפי שקלים תמורת הברחת סיגריות לרצועה

אורן שלום

סגן נשיא ארה"ב, ג'יי די ואנס, 17 ביולי 2024
סגן נשיא ארה"ב: טראמפ ינסה מול איראן אמצעים לא צבאיים, אך אם יגיע למסקנה אחרת הוא יפעל בהתאם

דורון פסקין

המנהיג העליון של איראן, עלי ח׳מינאי, לצד נשיא איראן, מסעוד פזשכיאן ובכירים נוספים
האם תקיפה אווירית מסיבית של ארה"ב תביא למיטוט השלטון באיראן?

יוני בן מנחם

נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, 30 בינואר 2026
טראמפ: "ח'מינאי צריך להיות מאוד מודאג"

דורון פסקין

שגריר ארה"ב לשעבר לענייני חופש דת בין-לאומי, סם בראונבק, 2 בפברואר 2026
שגריר ארה"ב לשעבר לענייני חופש דת: קצירת האיברים שמבצעת המפלגה הקומוניסטית בסין "מערערת את הלגיטימיות של המשטר"

אורן שלום

שתפו: