המחשבה שההבדלים בקרב המינים נוצרים בעקבות "הבניה חברתית" ושילדים יכולים לבחור את המגדר שלהם תופסת תאוצה. ד"ר לאונרד סאקס, פסיכולוג, רופא ילדים וחוקר מגדר, מסביר מדוע זה לא נכון ואפילו מסוכן, ולמה חשוב שנתחיל להפנים את זה
מאיה מזרחי | 13 ביוני 2019 | חברה והיסטוריה | 19 דק׳
"שכחנו שיש הבדלים ברורים בין המינים"
מדוע ילדות וילדים מתנהגים באופן שונה?" שאלה המרצה בקורס לפסיכולוגיה התפתחותית באוניברסיטת פנסילבניה. הימים היו אמצע שנות ה-80, האינטרנט עוד לא הומצא וגם לא היה אימייל. בקורס ישב לאונרד סאקס, סטודנט צעיר שעמל על הדוקטורט שלו בפסיכולוגיה וברפואה. המרצה השיבה בעצמה: "כי אנו מלמדים אותם להתנהג באופן שונה. דמיינו עולם אחר שבו נגדל ילדות שישחקו בטנקים ובמשאיות ונעודד בנים לשחק בבובות... בעולם כזה, הרבה מההבדלים באופן שבו בנות ובנים מתנהגים – ואולי כל ההבדלים – ייעלמו".
בקורס אחר למד סאקס על עבודתו יוצאת הדופן של ד"ר ג'ון מאני, פסיכולוג רפואי אמריקני שהיה מחלוצי חוקרי המגדר והמיניות בעולם. ד"ר מאני ייעץ להוריו של תינוק מסכן שאיבר מינו נפגע, במהלך ברית מילה, לגדל את התינוק בתור בת. לדברי ד"ר מאני התהליך הוביל לתוצאות מצוינות. הילד אהב ללבוש שמלות, לעזור לאמו במטבח ולא נגע בצעצועים של בנים כמו אקדחים ומשאיות. עבודתו של ד"ר מאני הייתה גולת הכותרת בקורס והוכיחה שההבדלים בין בנות לבנים הם רק "הבניה חברתית" הנוצרת מתגמולים או מעידוד שהורים נותנים לילדיהם כאשר הם עוקבים אחר התפקידים המיניים שהם יצרו להם.
רוצה לקרוא עוד?
להמשך קריאה הירשמו או התחברו