כניסה
הרשמה לניוזלטר

עד לא מזמן דחפו האמריקנים ל"נורמליזציה" בין ישראל לסוריה, ואז המציאות בשטח טרפה את כל הקלפים. האם הסכם ביטחוני עוד אפשרי – או שמדובר באשליה?

אורן שלום | 7 באוגוסט 2025 | גיאו-פוליטיקה | 5 דק׳

לאן יוביל הדיאלוג בין ישראל לסוריה?

בסוף יוני הצהיר שר החוץ, גדעון סער, כי ישראל שואפת לשלב את סוריה במעגל השלום והנורמליזציה, תוך שמירה על האינטרסים הביטחוניים החיוניים שלה. ארה"ב הסירה סנקציות שהטילה על סוריה, ובתקשורת הבין-לאומית דווח כי מתנהלות שיחות חשאיות בין ירושלים לדמשק בניסיון להגיע להסכם ביטחוני.

מאז התרחשו התפתחויות רבות. באמצע יולי פרץ גל אלימות חריג במחוז סווידא בין הדרוזים לבדואים וליחידות המשטר הסורי. דמשק הגיבה בעוצר, שלחה כוחות, ביצעה ירי כבד ואף הוצאות להורג. חיל האוויר הישראלי תקף, ולבסוף הושג הסכם הפסקת אש שאחריו נרשמו תקריות מקומיות.

"מדינת ישראל נהגה נכון כשבלמה את הטבח", אומר לי בריאיון אלוף במיל' יעקב עמידרור, לשעבר היועץ לביטחון לאומי של ראש הממשלה נתניהו וראש המועצה לביטחון לאומי. "אבל חובה לזכור: אסור לנו להיגרר עמוק לתוך האירוע. כבר יש דרוזים שחולמים, מדברים וכותבים על 'מדינה דרוזית גדולה' שתאחד את הדרוזים מדרום לביירות עם אלה שבהר הדרוזים ותהיה ידידותית לישראל. אם מדינה כזו תקום – אנחנו נצטרך להקימה, להחזיק בה ולהגן עליה.

בדואי באזור סווידא הדרוזי, 18 ביולי 2025

בדואי באזור סווידא הדרוזי, 18 ביולי 2025 | צילום: Bakr Alkasem/AFP via Getty Images

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
נשיא סוריה, אחמד א-שרע, ונשיא רוסיה, ולדימיר פוטין, במהלך ביקורו של א-שרע בקרמלין, 15 באוקטובר 2025
מדוע דמשק בוחרת להעמיק את הקשרים עם רוסיה? | פרשנות

דורון פסקין

נשיא ארה״ב, דונלד טראמפ, המנהיג העליון של איראן, עלי ח'מינאי
האם ח'מינאי ייכנע לדרישות של טראמפ? | פרשנות

יוני בן מנחם

נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, עם השליח סטיב ויטקוף, 7 בספטמבר 2025
המזרח התיכון בהמתנה – האם יש סיכוי להסכם בין ארה"ב לאיראן שימנע עימות צבאי? | פרשנות

יוני בן מנחם

צפון רצועת עזה, 5 בפברואר 2025
האסטרטגיה של חמאס לשמר כוח ושליטה ברצועה | פרשנות

יוני בן מנחם

שר המלחמה האמריקני, פיט הגסת', נשיא ארה״ב, דונלד טראמפ, ומזכיר המדינה האמריקני, מרקו רוביו, 9 באוקטובר 2025
מהם השיקולים האמריקניים בנוגע לתקיפה באיראן? | פרשנות

יוני בן מנחם

נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, סגן הנשיא, ג'יי. די. ואנס, ומזכיר ההגנה, פיט הגסת', 25 באוגוסט 2025
בישראל שומרים על שתיקה; איראן מהדקת את מערכי האבטחה – המזרח התיכון במצב המתנה להחלטה האמריקנית | פרשנות

יוני בן מנחם

שתפו: