כניסה
הרשמה לניוזלטר

אחרי שנים של בידוד, סוריה מקבלת הזדמנות נדירה לחזור למשחק – עם שחקן ראשי שנוי במחלוקת. האם אלג'ולאני יצליח לבסס שלטון יציב, או ייגרר לכאוס שאינו מסוגל לנהל?

איל לוינטר | 9 ביוני 2025 | גיאו-פוליטיקה | 4 דק׳

טראמפ הסיר את הסנקציות, דגל ארה"ב חזר לדמשק, אבל לאן הולכת סוריה? | פרשנות

רקע

בחודש שעבר נפגש נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, עם מנהיג סוריה, אבו מוחמד אלג'ולאני, והכריז על הסרת כל הסנקציות האמריקאיות מעל סוריה – מהלך שמאפשר לחברות ערביות (כגון מסעודיה ומקטאר) וטורקיות להשקיע במדינה.

מהבית הלבן נמסר כי טראמפ דרש מאלג'ולאני לגרש את המחבלים הפלסטינים מסוריה, להורות על יציאתם של כלל הטרוריסטים הזרים (שאינם פלסטינים), לנרמל את היחסים עם ישראל במסגרת הסכמי אברהם, לשתף פעולה עם ארה"ב במניעת חזרת דאע"ש, ולקחת אחריות על מתקני הכליאה של הארגון בצפון-מזרח סוריה.

ההחלטה התקבלה לאחר חודשים של פעילות לובי אינטנסיבית מצד ערב הסעודית, טורקיה ואף מצד המשטר הסורי עצמו. טורקיה, שתמכה צבאית וכלכלית בארגון הייאת תחריר א-שאם בראשות אלג'ולאני, טענה כי הסרת הסנקציות תקדם יציבות אזורית, תעודד את חזרת הפליטים לסוריה, תחליש את ההשפעה הכורדית לאורך גבולה הדרומי, ותאפשר להרחיב את הסחר עם סוריה – לאחר שחברות טורקיות נמנעו מהשקעה במדינה מחשש להפרת הסנקציות האמריקאיות.

צילום: Bandar Aljaloud/Saudi Royal Palace/X

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
ראש ממשלת פקיסטן, שהבז שריף, ונשיא ארה"ב, דונלד טרמאפ, במהלך פסגת עזה בשארם א-שייח, 13 באוקטובר 2025
מאחורי הפיכתה של פקיסטן למתווכת בין ארה"ב לאיראן | פרשנות

יוני בן מנחם

נשיא לבנון, ג׳וזף עון, וראש ממשלת לבנון, נוואף סלאם, 5 בספטמבר 2025
מה עומד מאחורי גירושו של השגריר האיראני המיועד מלבנון? | פרשנות

יוני בן מנחם

נשיא לבנון, ג׳וזף עון, וראש ממשלת לבנון, נוואף סלאם, 11 בפברואר 2025
לבנון במלכודת: בין מלחמה אזורית למשבר פנימי הולך ומחריף | פרשנות

יוני בן מנחם

יו"ר הפרלמנט האיראני, מוחמד באקר קאליבף, 12 באוקטובר 2024
מיהו יו"ר הפרלמנט האיראני, מוחמד באקר קאליבף? | פרשנות

יוני בן מנחם

נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, מזכיר המדינה האמריקני, מרקו רוביו, ומזכיר ההגנה, פיט הגסת', 26 באוגוסט 2025
לקראת הסכם בין ארה"ב לאיראן? | פרשנות

יוני בן מנחם

מדינות המפרץ יאלצו לגבש מדיניות חדשה מול איראן | פרשנות

יוני בן מנחם

שתפו: