כניסה
הרשמה לניוזלטר

פוליטיקאים מסוימים בלבנון טענו כי החלטה 1701 אינה מספיקה, ויש צורך ליישם את החלטה 1559 המדברת על פירוק חיזבאללה מנשקו

דורון פסקין | 7 בנובמבר 2024 | גיאו-פוליטיקה | 5 דק׳

בלבנון נשמעים קולות הקוראים לפרק את חיזבאללה מנשקו, אבל מה הסיכוי לשינוי אמיתי? | פרשנות

במסגרת המאמצים הבין-לאומיים להפסקת אש בין ישראל לחיזבאללה, פוליטיקאים בלבנון ובמדינות נוספות שבים ומדגישים את הצורך ביישום החלטה 1701 של מועצת הביטחון של האו"ם. החלטה זו, שהתקבלה באוגוסט 2006 בסיום מלחמת לבנון השנייה, קובעת כי על ממשלת לבנון להחיל את ריבונותה על כלל שטח המדינה, ואוסרת על נוכחותם של כוחות מזוינים מדרום לנהר הליטני, למעט כוחות צבא לבנון או יוניפי"ל.

עם זאת, לפי סקירה של מכון ממרי, מספר פוליטיקאים ועיתונאים בלבנון מביעים לאחרונה ספקות לגבי יישום החלטה 1701, בטענה כי אינה מספקת. לטענתם, מאז קבלתה לפני 18 שנה, ההחלטה לא יושמה במלואה: חיזבאללה לא רק שמר על ארסנל הנשק שלו, אלא אף העצים אותו, והמשיך לשמור על נוכחות כוחות מדרום לנהר הליטני ולאורך הגבול עם ישראל.

גורמים אלו קוראים כעת ליישם את החלטה 1559 משנת 2004, הקוראת לפירוק המיליציות הלבנוניות והלא-לבנוניות מנשקן (כולל פירוק חיזבאללה). לטענתם, החלטה 1559 היא הבסיס לכל החלטות ההמשך, לרבות החלטה 1701, וכל עוד חיזבאללה יחזיק בנשקו, לבנון תוסיף לשמש פלטפורמה לאינטרסים של איראן ותסתבך שוב ושוב בסכסוך עם ישראל.

איור אילוסטרציה: מגזין אפוק

איור אילוסטרציה: מגזין אפוק

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
להבין את הראש החות'י
להבין את הראש החות'י | צפו בריאיון

יוני בן מנחם

שר החוץ האיראני, עבאס עראקצ'י, יו"ר הפרלמנט, מוחמד באקר קאליבף, וחברי המשלחת האיראנית לשיחות עם ארה"ב, 21 ביוני 2026
ההסכם שיכול להלבין את איראן | פרשנות

יוני בן מנחם

נשיא לבנון, ג'וזף עאון, בפרלמנט בביירות, 9 בינואר 2025
המבחן של ממשלת לבנון – כיצד תגיב ללחצים מצד חיזבאללה ואיראן? | פרשנות

יוני בן מנחם

ראש הממשלה, בנימין נתניהו, ונשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, 7 באפריל 2025
איראן מנסה לתקוע טריז בין ארה"ב לישראל | פרשנות

יוני בן מנחם

המנהיג העליון של איראן, מוג'תבא ח'מינאי, 18 ביולי 2016
איראן נחלשה, אך יוצאת מהמלחמה עם הישגים אסטרטגיים | פרשנות

יוני בן מנחם

נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, סגן הנשיא, ג'יי די ואנס, ומזכיר המדינה, מרקו רוביו, 9 בינואר 2026
הסעיפים במזכר ההבנות שמדליקים נורה אדומה בירושלים | פרשנות

יוני בן מנחם

שתפו: