כניסה
הרשמה לניוזלטר

אם תקום ותושבע ממשלת הטכנוקרטים ברש"פ, ישראל תעלה על מסלול התנגשות עם ממשל ביידן ועם הקהילה הבין-לאומית

יוני בן מנחם | 10 במרץ 2024 | גיאו-פוליטיקה | 5 דק׳

פרשנות: ממשל ביידן והרש"פ ינסו להשביע "ממשלת מומחים" שתשלוט ברצועה. ישראל תנסה לטרפד זאת

רקע

הרש"פ נערכת בימים אלה להקמת ממשלה חדשה שתהיה ממשלת טכנוקרטים או "ממשלת מומחים" האמורה לשלוט ברצועת עזה ביום שאחרי המלחמה. הקמת הממשלה החדשה נעשית בתיאום בין יו"ר הרש"פ מחמוד עבאס לבין ממשל ביידן, כדי ליצור מראית עין של "רש"פ מחודשת" שתרכך את התנגדותו של ראש הממשלה נתניהו לשליטתה ברצועת עזה, בטענה שהיא מעודדת טרור והסתה נגד ישראל.

לצורך הקמת הממשלה החדשה, הגיש ראש הממשלה הפלסטיני, מוחמד אשתייה, ב-26 בפברואר את התפטרותו ליו"ר הרש"פ מחמוד עבאס לאחר חמש שנים בתפקיד. ממשלתו תמשיך לפעול כממשלת מעבר עד למינוי ממשלה חדשה. הוא נימק את התפטרותו באתגרים העתידיים שצפויים לרש"פ על רקע המשך המלחמה והצורך באחדות לאומית. אולם, גורמים ברש"פ טענו כי ממשל ביידן דרש את התפטרותו במסגרת הרפורמות שהוא דורש שעבאס יקיים בדרך לשליטה של הרש"פ ברצועת עזה ביום שאחרי המלחמה.

יו"ר הרש"פ, עבאס, מבין שהרש"פ תתקשה לשלוט ברצועת עזה ללא הסכמת תנועת חמאס והפלגים האחרים מכיוון שהיא נחשבת ברחוב העזתי למושחתת ולקבלן הביצוע של מערכת הביטחון הישראלית. בשנת 2018 הטיל יו"ר הרש"פ סנקציות על תושבי רצועת עזה כדי לנסות ולהמריד אותם נגד שלטון חמאס אך הוא נכשל בתוכניתו והשנאה אליו רק הלכה וגברה.

מזכיר המדינה האמריקני אנתוני בלינקן נפגש ברמאללה עם מחמוד עבאס, ינואר 2024 | צילום: MARK SCHIEFELBEIN/POOL/AFP via Getty Images

מזכיר המדינה האמריקני אנתוני בלינקן נפגש ברמאללה עם מחמוד עבאס, ינואר 2024 | צילום: MARK SCHIEFELBEIN/POOL/AFP via Getty Images

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
בין לחץ אמריקני להתשה איראנית: הקרב על תנאי ההסכם | פרשנות

יוני בן מנחם

כוחות צה"ל בדרום לבנון, 28 במרץ 2026
הזירה הלבנונית בהמתנה לתוצאות המשא ומתן בין ארה"ב לאיראן | פרשנות

יוני בן מנחם

תיעוד מהיתקלות עם פיראטים בסמוך לחופי סומליה
איום הפיראטים הסומלים מתעורר מחדש | פרשנות

דורון פסקין

תומכי חיזבאללה במהלך הפגנה בביירות, 11 באפריל 2026 | צילום: Manon Roca / Middle East Images / AFP via Getty Images
בין משבר פנימי ללחץ מבחוץ – חיזבאללה בצומת הכרעה | פרשנות

יוני בן מנחם

נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, מזכיר המדינה האמריקני, מרקו רוביו, וסגן נשיא ארה״ב, ג'יי די ואנס, 23 באפריל 2026
האם איראן וארה"ב בדרך להסכם? | פרשנות

יוני בן מנחם

מה רוצה טורקיה? | צפו בריאיון

יוני בן מנחם

שתפו: