כניסה
הרשמה לניוזלטר

יגאל כרמון, מייסד ונשיא מכון ממרי, היה אחד משני אנשים בישראל שניבאו מבעוד מועד שתפרוץ מלחמה. בריאיון הוא אומר מה לדעתו עומד לקרות בעשר השנים הקרובות וכיצד צריכה ישראל לנהוג בנושא החטופים ובחזיתות האחרות. הוא מקווה שהפעם יקשיבו לו

דור לוינטר | 7 בנובמבר 2023 | גיאו-פוליטיקה | 16 דק׳

״דרום עזה יהפוך למחנה פליטים ענק. היתר יהפוך לאתר הנצחה, כמו נורמנדי. זה יהיה שטח צבאי סגור והלחימה לא תיפסק״

"לאחרונה הולכים ומתגברים הסימנים לכך שעשויה לפרוץ מלחמה נגד ישראל בספטמבר או באוקטובר 2023", כתב ב-31 באוגוסט יגאל כרמון, מייסד ונשיא מכון ממרי – המכון לחקר תקשורת המזרח התיכון, ולשעבר יועץ לענייני לחימה בטרור לשני ראשי ממשלה (שמיר ורבין). "ייתכן שהטריגר למלחמה יהיה התנגשות אלימה שתוביל לנפגעים רבים [בישראל], או שימוש בכלי נשק חדשים שיובילו להרוגים רבים בצד הישראלי".

כרמון היה אחד משני האנשים היחידים בישראל שהזהירו כי עומדת לפרוץ מלחמה. השני היה יצחק בריק, אך בניגוד אליו כרמון גם ניפק תאריך. בין היתר ציין כרמון במאמר כי "מנהיגי ארגוני הטרור הגבירו לאחרונה את איומיהם לצאת למלחמה אזורית מקיפה, לרבות מנהיג חמאס סאלח אל-עארורי. בריאיון לערוץ הטלוויזיה אל-מיאדין (המקורב לחיזבאללה) הוא איים להסלים את העימות עם ישראל עד כדי מלחמה כוללת: 'אנו נערכים למלחמה כוללת ודנים על כך בחדרים סגורים עם כל האלמנטים והמרכיבים [של ציר ההתנגדות] הקשורים למלחמה הזו', אמר אל-עארורי. הוא הוסיף כי לציר ההתנגדות יש 'הנוכחות, המוטיבציה והרצון שתתרחש מלחמה אזורית, ויש לו אינטרס בכך'".

בריאיון שאנו עורכים אומר לי כרמון שלצערו אף לא אחד התייחס להתראה שפרסם על מלחמה אפשרית בספטמבר-אוקטובר. "אפילו אזרחים טענו שהם אמרו לצבא שהם ראו את התמרונים של חמאס, והצבא אמר להם 'זה כלום'".

צילום: אלכס גורביץ׳/מגזין אפוק

צילום: אלכס גורביץ׳/מגזין אפוק

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
מה רוצה טורקיה? | צפו בריאיון

יוני בן מנחם

מכליות נפט בנמל חור פאקאן באיחוד האמירויות, 23 ביוני 2025
פרישת האמירויות מאופ"ק: מה תהיה ההשפעה על מחירי הנפט? | פרשנות

דורון פסקין

כוחות צה"ל בלבנון, 29 באפריל 2026
רחפני הנפץ של חיזבאללה משנים את אופי המערכה | פרשנות

יוני בן מנחם

אחמד ואחידי, מפקד משמרות המהפכה, 30 במאי 2024
משמרות המהפכה מחלישים את המנהיג העליון ומקבלים את ההחלטות באיראן | פרשנות

יוני בן מנחם

נשיא איחוד האמירויות, שייח' מוחמד בן זאיד
מאחורי ההחלטה של האמירויות לפרוש מאופ"ק | פרשנות

יוני בן מנחם

כוחות צה"ל ברצועת עזה, 4 בינואר 2026
על סף התלקחות? ההסלמה השקטה ברצועת עזה | פרשנות

יוני בן מנחם

שתפו: