כניסה
הרשמה לניוזלטר

מחנות העבודה בכפייה לא באמת נסגרים ומדיניות הילד האחד לא מבוטלת, אבל זה לא הדבר החשוב באמת. מה צריך לדעת על הרפורמות הגדולות שמתרחשות כעת בסין?

איל לוינטר | 11 בדצמבר 2013 | גיאו-פוליטיקה | 14 דק׳

רפורמות ריקות מתוכן

סין צועדת לקראת רפורמות גדולות, קראו כותרות העיתונים המובילים, רפורמות שלא זכורות מאז הרפורמות הכלכליות של סוף שנות ה-70. הכותרות דיברו בעיקר על סגירת מחנות העבודה בכפייה הידועים לשמצה ועל ביטול מדיניות הילד האחד.

מחנות העבודה בכפייה כמובן לא נסגרים לחלוטין, נושא שנחזור אליו בהמשך, ומדיניות הילד האחד לא בוטלה. אך חשוב מכך, כותרות העיתונים הרבו לעסוק ברפורמות המשניות, החלקיות והארעיות. הם התעלמו לחלוטין מרפורמה אחת מרכזית, רפורמה מבנית, שיישומה עשוי לשנות את מערך הכוחות בצמרת ההנהגה הסינית. מערך כוחות שבמתכונתו הנוכחית מונע מאותה הנהגה להוציא לפועל אפילו רפורמות פשוטות וזוטרות.

צילום: Mark Ralston/Getty Images

צילום: Mark Ralston/Getty Images

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
מה רוצה טורקיה? | צפו בריאיון

יוני בן מנחם

מכליות נפט בנמל חור פאקאן באיחוד האמירויות, 23 ביוני 2025
פרישת האמירויות מאופ"ק: מה תהיה ההשפעה על מחירי הנפט? | פרשנות

דורון פסקין

כוחות צה"ל בלבנון, 29 באפריל 2026
רחפני הנפץ של חיזבאללה משנים את אופי המערכה | פרשנות

יוני בן מנחם

אחמד ואחידי, מפקד משמרות המהפכה, 30 במאי 2024
משמרות המהפכה מחלישים את המנהיג העליון ומקבלים את ההחלטות באיראן | פרשנות

יוני בן מנחם

נשיא איחוד האמירויות, שייח' מוחמד בן זאיד
מאחורי ההחלטה של האמירויות לפרוש מאופ"ק | פרשנות

יוני בן מנחם

כוחות צה"ל ברצועת עזה, 4 בינואר 2026
על סף התלקחות? ההסלמה השקטה ברצועת עזה | פרשנות

יוני בן מנחם

שתפו: