כניסה
הרשמה לניוזלטר

רבים מהמוחים הם מקרבנותיה הישירים של השחיתות הרווחת

הסין-יי לין | 21 בדצמבר 2012 | גיאו-פוליטיקה | 1 דק׳

סין: אלפים מתושבי שנגחאי דורשים מפקידי המפלגה להכריז על נכסיהם

פעילים הלוחמים בשחיתות התכנסו במשרדים העירוניים של המפלגה הקומוניסטית הסינית בשנגחאי ב-12 בדצמבר, ודרשו מהרשויות המקומיות להצהיר על הכנסותיהם, נכסיהם והשקעותיהם הפיננסיות של הפקידים הרשמיים המקומיים ובני משפחותיהם.

הפעילים שהגיעו למשרד כוללים חקלאים שאיבדו את אדמותיהם לטובת פרויקטי בניה בלתי חוקיים, אנשים שבתיהם נהרסו באופן בלתי חוקי על ידי הרשויות ונותרו עד היום חסרי בית, מספר פועלים מחוסרי עבודה ואנשים שאינם מסוגלים לעמוד בהוצאות בסיסיות כדוגמת חינוך או טיפולים רפואיים.המפגינים, שאיבדו את תקוותם מיכולתו של המשטר לפתור את בעיותיהם, מאשימים את השחיתות הרווחת בחוסר ההוגנות המשתקפת בחברה הסינית.
בשעה 10:00 בבוקר, יותר מ-2,000 פעילים הגיעו ומחו בשלווה. השוטרים השגיחו עליהם בשעה שמכוניות חלפו לידם.
שנגחאי היא העיר הגדולה בסין והיא נחשבת לביתו של מנהיג המפלגה לשעבר, ג'יאנג דזה-מין. שי ג'ין-פינג, מנהיגה החדש של המפלגה דיבר פעמים רבות על הצורך להילחם בשחיתות; עכשיו, נראה שיש כאלו המצפים ממנו שיעמוד בדבריו.

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
בין לחץ אמריקני להתשה איראנית: הקרב על תנאי ההסכם | פרשנות

יוני בן מנחם

כוחות צה"ל בדרום לבנון, 28 במרץ 2026
הזירה הלבנונית בהמתנה לתוצאות המשא ומתן בין ארה"ב לאיראן | פרשנות

יוני בן מנחם

תיעוד מהיתקלות עם פיראטים בסמוך לחופי סומליה
איום הפיראטים הסומלים מתעורר מחדש | פרשנות

דורון פסקין

תומכי חיזבאללה במהלך הפגנה בביירות, 11 באפריל 2026 | צילום: Manon Roca / Middle East Images / AFP via Getty Images
בין משבר פנימי ללחץ מבחוץ – חיזבאללה בצומת הכרעה | פרשנות

יוני בן מנחם

נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, מזכיר המדינה האמריקני, מרקו רוביו, וסגן נשיא ארה״ב, ג'יי די ואנס, 23 באפריל 2026
האם איראן וארה"ב בדרך להסכם? | פרשנות

יוני בן מנחם

מה רוצה טורקיה? | צפו בריאיון

יוני בן מנחם

שתפו: