כניסה
הרשמה לניוזלטר

הוא עזב קריירה משגשגת בהיי-טק כדי לגדל אצה מיוחדת שבאמצעותה הוא מתכוון לפתור את משבר המזון העולמי, ועל הדרך לעשות אותנו בריאים יותר. ראיון עם יזם ההיי-טק יורם אבידן שהקים מיזם היי-טק לא שגרתי

בן קמינסקי | 26 ביוני 2016 | מדע וטכנולוגיה | 11 דק׳

הענק הירוק

מה אם היינו יכולים לקבל את כל מה שהגוף שלנו צריך בכוס גלידה טעימה אחת? כולנו יודעים כמה ג׳אנק פוד מזיק לנו, אבל הרבה פעמים אנחנו פשוט לא יכולים לעמוד בפיתוי. זה טעים לנו, זה נוח לנו, והרבה פעמים זה הפתרון הפשוט. ליזם ההיי-טק יורם אבידן יש חזון: שנוכל להמשיך לאכול מה שבא לנו, אבל לחיות הכי בריא שאפשר. ״יהיה לזה ׳ממשק משתמש׳ של גלידה, או של המבורגר״, הוא מסביר, ״אבל התוכן יהיה אחר״.

אבל החזון של אבידן לא מסתכם בזה. הוא גם רוצה לפתור את משבר המזון העולמי הקרב. ואת כל זה הוא רוצה לעשות בעזרת סוג של אצה ירוקה, שאם אתם מעורים במה שהולך היום בתעשיית הבריאות והמזון הטבעי, אולי כבר שמעתם עליה: ספירולינה. באמצעות החברה שהקים לפני שלוש שנים הוא פיתח זן מיוחד של ספירולינה, ״קדרון״, ומגדל אותו בכמויות גדולות על פני שטח מזערי. אבידן הוא יזם היי-טק, לא חקלאי, ולא תזונאי. ולכן הוא מתייחס לעסק הספירולינה שלו כסטרטאפ לכל דבר.

צילום: ואדים ברסטצקי

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
אילוסטרציה: מגזין אפוק
האלמנט הקוונטי: האם התגלה המקום שבו נוצרת התודעה?

רקפת תבור

ד"ר ניקולס נורוויץ, מומחה למטבוליזם מבית הספר לרפואה באוניברסיטת הרווארד
המדען שאכל 24 ביצים ביום ונלחם בכולסטרול עם עוגיות אוראו

מאיה מזרחי

איור אילוסטרציה: מגזין אפוק
המנגנון הפיזיולוגי שמסייע בקבלת החלטות תחת לחץ

רקפת תבור

אילוסטרציה
חוקרים הפכו עור של עכבר חי לשקוף באמצעות צבע מאכל

קרן זריהן

איור: מגזין אפוק
הפרדוקס הצרפתי: האם שתייה מתונה של אלכוהול באמת מועילה לבריאות?

רקפת תבור

צילום: Shutterstock
האם להיות קצת שמן יכול להאריך את החיים?

רקפת תבור

שתפו: