כניסה
הרשמה לניוזלטר

נשיא ארה"ב לא אהב את הריאיון שנתן נשיא אוקראינה לעיתון הוול סטריט ג'ורנל והאמירה שלו לפיה אוקראינה לא תכיר מבחינה חוקית בכיבוש חצי האי קרים. "הצהרות מתלהמות כמו זו של זלנסקי הן אלו שהופכות את יישוב המלחמה הזה לכל כך קשה"

צוות מגזין אפוק | 23 באפריל 2025 | חדשות | 1 דק׳

טראמפ תוקף את זלנסקי: אין לו במה להתגאות – הוא מסכן את הסכם השלום

נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, לא אהב את הריאיון שנתן נשיא אוקראינה, וולודימיר זלנסקי, לעיתון הוול סטריט ג'ורנל.

בפוסט ברשת החברתית Truth Social הוא כתב כי "זלנסקי מתהדר בעמוד השער של הוול סטריט ג'ורנל באומרו: 'אוקראינה לא תכיר מבחינה חוקית בכיבוש חצי האי קרים. אין על מה לדבר כאן'. הצהרה זו מזיקה מאוד למגעים לשלום עם רוסיה, שכן קרים אבדה לפני שנים תחת חסותו של הנשיא ברק חוסיין אובמה, ואינה מהווה אפילו נושא לדיון".

טראמפ המשיך: "אף אחד לא מבקש מזלנסקי להכיר בקרים כשטח רוסי, אבל אם הוא באמת רוצה את קרים - מדוע לא נלחמו עליה לפני אחת-עשרה שנה, כשנמסרה לרוסיה מבלי שנורה אפילו כדור אחד? האזור גם שימש, במשך שנים רבות עוד לפני 'המסירה של אובמה', כבסיס מרכזי לצוללות רוסיות.

נשיא אוקראינה, וולודימיר זלנסקי

נשיא אוקראינה, וולודימיר זלנסקי, 15 במרץ 2025 | צילום: SERGEI SUPINSKY/AFP via Getty Images

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
כוחות צה"ל בגבול לבנון, 1 באוקטובר 2024
למרות הגמישות המסתמנת מצד ממשלת לבנון – בישראל מעריכים כי עימות צבאי מול חיזבאללה הוא עניין של זמן

יוני בן מנחם

צידו המצרי של מעבר רפיח, 9 באוקטובר 2025
שרי חוץ של שמונה מדינות מוסלמיות פרסמו הצהרה נגד פתיחת מעבר רפיח לכיוון אחד בלבד

יוני בן מנחם

ראש הסוכנות הבין-לאומית לאנרגיה אטומית, רפאל גרוסי, 15 בספטמבר 2025
ראש סבא"א: מעטפת ההגנה שהותקנה בכור בצ'רנוביל אינה עומדת במשימתה בעקבות פגיעת כטב"מ באתר

דורון פסקין

נשיא סוריה, אחמד א-שרע, 5 באוקטובר 2025
א-שרע: "העולם כולו תומך בסוריה בדרישתה לנסיגת ישראל מן האדמות שכבשה"

דורון פסקין

נשיא ארה״ב דונלד טראמפ בישיבת קבינט בבית הלבן, 10 באפריל 2025
אסטרטגיית הביטחון החדשה של ארה"ב: "ימי הדומיננטיות של המזרח התיכון במדיניות החוץ האמריקנית עברו מן העולם"

דורון פסקין

ראש ממשלת עיראק, מוחמד שיאע א-סודאני, 13 בינואר 2023
סערה בעיראק: הממשלה הכלילה את החות'ים ואת חיזבאללה ברשימת ארגוני הטרור – וחזרה בה

דורון פסקין

שתפו: