כניסה
הרשמה לניוזלטר

על פי אתר Minghui המתעד את רדיפת הפאלון גונג, כמעט 5000 מתרגלים של השיטה נעצרו השנה ו-117 מתוכם מתו כתוצאה מהתעללות

קרן זריהן | 10 בנובמבר 2024 | חדשות | 3 דק׳

רדיפת מתרגלי פאלון גונג בסין נמשכת; במהלך השנה האחרונה דווח על אלפי אנשים שנעצרו ועונו

כבר יותר מ-25 שנים שהמפלגה הקומוניסטית הסינית רודפת את מתרגלי הפאלון גונג (פאלון דאפא), שיטה רוחנית לשיפור עצמי המבוססת על עקרונות של אמת, חמלה וסובלנות, ומשלבת תרגול מדיטציה. ב-7 בנובמבר דיווח אתר מינג-הווי (Minghui.org), המתעד את הרדיפה אחר מתרגלי השיטה, כי במהלך עשרת החודשים הראשונים של השנה נעצרו ועונו בסין כמעט 5,000 מתרגלי פאלון גונג, מהם כאלף נשלחו למאסר ו-117 מתו כתוצאה מהתעללות שעברו.

דוח שפורסם ב-5 בנובמבר במגזין המקוון "Bitter Winter" – מגזין העוסק בחופש דת וזכויות אדם בסין בהפקת CESNUR (המרכז למחקר דתות חדשות שבטורינו, איטליה) – חשף חששות כבדים בנוגע להתעללות במתרגלי פאלון גונג בבתי הכלא הסיניים. הדוח ציין מקרים כמו זה של שני מתרגלים ממונגוליה הפנימית שנידונו לשבע ולשבע וחצי שנות מאסר רק בשל החזקת חומרי קריאה של פאלון גונג בבתיהם. "Bitter Winter" מציין כי גזרי דין מסוג זה הפכו כה שכיחים, עד כי הקהילה הבין-לאומית כמעט ואינה מבחינה בהם.

שיטת ה"פאלון גונג" (פאלון דאפא) הוצגה לציבור בסין לראשונה ב-1992 וצברה פופולריות רבה במהלך שנות ה-90, עד שלפי הערכות רשמיות באותה תקופה, מספר המתרגלים הגיע לכ-70 עד 100 מיליון איש. ב-20 ביולי 1999, תחת הנהגתו של נשיא סין דאז, ג’יאנג דזה-מין, החלה המפלגה הקומוניסטית הסינית בקמפיין נרחב שמטרתו לחסל את השיטה, מתוך חשש מהתפשטות התנועה והאיום הנתפס על שליטתה האוטוריטרית במדינה.

מצעד בניו יורק לציון יום הפאלון גונג העולמי בקריאה להפסקת הרדיפה נגד מתרגלי השיטה בסין, 10 במאי 2024

מצעד בניו יורק לציון יום הפאלון גונג העולמי בקריאה להפסקת הרדיפה נגד מתרגלי השיטה בסין, 10 במאי 2024 | צילום: Samira Bouaou/The Epoch Times

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
בניין הקרמלין במוסקבה, 2 בדצמבר 2025
מדוע רובל חזק מדאיג את הקרמלין? | פרשנות

דורון פסקין

בית הדין הפלילי הבין-לאומי (ICC) בהאג, 8 במרץ 2024
ארה"ב הטילה סנקציות על שופטים בבית הדין הפלילי הבין-לאומי בהאג

דורון פסקין

סכר אל-נהדה, 9 בספטמבר 2025
המתיחות בין מצרים לאתיופיה מחריפה על רקע המחלוקת סביב סכר אל-נהדה שהקימה אתיופיה

יוני בן מנחם

ספינות חיל הים של טייוואן במהלך אימון, 31 בינואר 2024
ארה"ב וטייוואן סיכמו על עסקת נשק בשווי של כ-11 מיליארד דולר; סין תקפה: "הפרה חמורה של עיקרון סין האחת"

דורון פסקין

תמונה שפורסמה בלבנון ויוחסה לתקיפה הישראלית היום
צה"ל תקף במספר אזורים בלבנון, כולל בעומק המדינה

צוות מגזין אפוק

שר החוץ גדעון סער, שר החוץ של יוון יורגוס יראפטריטיס ושר החוץ של קפריסין קונסטנטינוס קומבוס, 13 במרץ 2025
דיווח: ביוון בוחנים הקמת "כוח תגובה מהירה" משותף עם ישראל וקפריסין

דורון פסקין

שתפו: