כניסה
הרשמה לניוזלטר

קים יו ג'ונג, אחותו של מנהיג צפון קוריאה ובכירה בממשל שלו, מתחה ביקורת על הגינויים האמריקנים כלפי שיגור הלוויין של ארצה, והבטיחה שיגורים נוספים

קרן זריהן | 1 בדצמבר 2023 | חדשות | 3 דק׳

אחותו של קים ג'ונג און דוחה את הצעת ארה"ב לדיון דיפלומטי

קים יו ג'ונג, אחותו של מנהיג צפון קוריאה קים ג'ונג און וחברת הוועדה לענייני המדינה של קוריאה הצפונית, דחתה את קריאות ארה"ב לחזרה לדיפלומטיה, ומתחה ביקורת על הגינויים האמריקנים כלפי השיגור האחרון של לוויין הריגול הצפון קוריאני (עליו דיווחנו בשבוע שעבר). דבריה נאמרו בהצהרה שפרסמה KCNA, סוכנות הידיעות הממשלתית של צפון קוריאה. קים יו ג'ונג גם הבטיחה שיגורים נוספים תוך הפרה של איסורי האו"ם.

במהלך ישיבת מועצת הביטחון של האו"ם ביום שני האחרון, אמרה שגרירת ארה"ב באו"ם, לינדה תומס-גרינפילד, כי צפון קוריאה "מנסה ללא בושה לקדם את מערכות אספקת הנשק הגרעיני שלה על ידי בדיקת טכנולוגיית טילים בליסטיים, תוך הפרה ברורה של החלטות המועצה". את שיגור הלוויין כינתה פעולה "פזיזה ובלתי חוקית", המאיימת על שכנותיה של צפון קוריאה וכל המדינות החברות באו"ם. עם זאת, תומס-גרינפילד חזרה על ההצעה של ארה"ב לדיאלוג ללא כל תנאים מוקדמים, ואמרה שצפון קוריאה "יכולה לבחור את העיתוי והנושא".

בתגובה לדבריה של תומס-גרינפילד, הצהירה קים יו ג'ונג: "ריבונותה של מדינה עצמאית לעולם לא יכולה להיות נושא אג'נדה למשא ומתן, ולפיכך, [צפון קוריאה] לעולם לא תשב פנים אל פנים עם ארה"ב למטרה זו. יו ג'ונג הוסיפה כי "[צפון קוריאה] תמשיך לעשות מאמצים לפתח כל מה ששייך לזכויותיה הריבוניות ולהמשיך לממש את הזכויות הריבוניות, מהן נהנות כל המדינות החברות באו"ם, בצורה מכובדת מבלי להיות מוגבלת גם בעתיד".

קים יו ג'ונג, אחותו של מנהיג צפון קוריאה קים ג'ונג און וחברת הוועדה לענייני המדינה של קוריאה הצפונית, 2 במרץ 2019 | צילום: JORGE SILVA/AFP via Getty Images

קים יו ג'ונג, אחותו של מנהיג צפון קוריאה קים ג'ונג און וחברת הוועדה לענייני המדינה של קוריאה הצפונית, 2 במרץ 2019 | צילום: JORGE SILVA/AFP via Getty Images

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
טנקים ישראלים בגבול לבנון, 24 בנובמבר 2025
המתיחות בין לבנון לאיראן נמשכת; בישראל עוקבים ומזהים הזדמנות | פרשנות

יוני בן מנחם

נשיא סוריה, אחמד א-שרע, 6 בדצמבר 2025
סוריה ניצבת מול אתגר גדול למיגור דאע"ש; בישראל עוקבים בדריכות | פרשנות

יוני בן מנחם

נשיא סוריה, אחמד א-שרע, 15 באוקטובר 2025
האם הפיגוע בתדמור יפגע בשיתוף הפעולה הביטחוני של ארה"ב עם סוריה? | פרשנות

יוני בן מנחם

רצועת עזה, 30 בינואר 2025
היום שאחרי חיסול אבו-שבאב – האם מודל המיליציות ברצועה ישרוד? | פרשנות

יוני בן מנחם

המלחמה נגד המערבלים הפלנטריים
המכונה שמניעה את המלחמה: הקרב החשאי נגד המערבל הפלנטרי של איראן | פרשנות

איל לוינטר

אחת הדאגות המרכזיות של קהילות המודיעין מעסקת F-35 עם סעודיה היא מדליפת מידע לסין או לרוסיה
האם ארה"ב באמת תעביר לסעודיה F-35 – או שזה ייתקע ברגע האחרון? | פרשנות

איל לוינטר

שתפו: