כניסה
הרשמה לניוזלטר

"המרכז הסורי לזכויות אדם" דיווח ביום א' האחרון על שלוש תקיפות ישראליות בשטח סוריה בארבעת הימים האחרונים. התקיפות כוונו נגד עמדות צבא של ממשלת סוריה ונגד מיליציות הנתמכות על ידי איראן

אורן שלום | 3 באפריל 2023 | חדשות | 1 דק׳

ישראל הגבירה בשבוע האחרון את קצב התקיפות בסוריה. האם נתניהו מעביר מסר: "למרות הקיטוב הפנימי ישראל מאוחדת מול אויביה?"

"המרכז הסורי לזכויות אדם" דיווח ביום א' האחרון על שלוש תקיפות ישראליות בשטח סוריה בארבעת הימים האחרונים. התקיפות כוונו נגד עמדות צבא של ממשלת סוריה ונגד מיליציות הנתמכות על ידי איראן.

"תקיפות ישראליות של מטרות בשטח סוריה הן דבר שבשגרה. עם זאת, שלוש תקיפות בארבעה ימים זה חריג. זה מעלה את השאלה האם מדובר בהזדמנות צבאית או בקו מדיני?", אומר לנו פרופ' אפרים ענבר, נשיא מכון ירושלים לאסטרטגיה ולביטחון (JISS).

ממשלת ישראל לא הגיבה על התקיפות האוויריות הספציפיות שיוחסו לה בשבוע האחרון. למרות זאת, בתחילת ישיבת הקבינט ביום א' רמז ראש הממשלה בנימין נתניהו כי המהומה הפוליטית הפנימית לא תסיח את דעתה של ישראל ממאבק באויביה. "אנחנו דורשים מחיר גבוה מהמשטרים התומכים בטרור, מעבר לגבולות ישראל [...] אני מציע שהאויבים שלנו לא יטעו. הוויכוח הפנימי בישראל לא יגרע אפילו טיפה מהנחישות, מהכוח ומהיכולת שלנו לפעול נגד אויבינו בכל החזיתות, בכל מקום ובכל זמן שצריך", אמר נתניהו.

ראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו | צילום: Photo by Lior Mizrahi/Getty Images

ראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו | צילום: Photo by Lior Mizrahi/Getty Images

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
מזכ"ל חיזבאללה, נעים קאסם, 5 באפריל 2024
נעים קאסם: חיזבאללה דוחה משא ומתן עם ישראל תחת אש וערוך להמשך הלחימה 

דורון פסקין

תיעוד מתקיפה של צה"ל בלבנון היום
ראש הממשלה: "המערכה הכוללת עם איראן עדיין בעיצומה"

צוות מגזין אפוק

חיילי הדיוויזיה המוטסת ה-82 של צבא ארה"ב
הפנטגון נערך לפריסת כוחות מהדיוויזיה המוטסת ה-82 למזרח התיכון

צוות מגזין אפוק

נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, והשליח למזרח התיכון סטיב ויטקוף על המטוס הנשיאותי, 7 במרץ 2026
ההצעה האמריקנית לסיום המלחמה

יוני בן מנחם

מזכ"ל חיזבאללה, נעים קאסם, 13 באוקטובר 2023
דיווח בלבנון: חיזבאללה אינו מעוניין בשלב זה במשא ומתן

דורון פסקין

המזכיר החדש של המועצה העליונה לביטחון לאומי של איראן, מוחמד בקר זולגאדר
איראן הודיעה על מינוי מחליף לעלי לאריג'אני שחוסל

דורון פסקין

שתפו: