כניסה
הרשמה לניוזלטר

אין ספק שהתיאוריה שאלוהים קיים שולטת בעולם – כ-85 אחוז מאנשי העולם מאמינים בדת או באמונה שמימית כלשהי, ולמרות זאת השאלה הפילוסופית אם קיים אלוהים או לא נותרה חידה שגדולי ההוגים במערב לא הצליחו עד היום לפצחה. האם בכל זאת יש דרך להוכיח אותה בכלים לוגיים? והאם זה נחוץ בכלל?

מאיה מזרחי | 7 באוקטובר 2019 | פילוסופיה | 12 דק׳

איך יודעים שאלוהים קיים

שני חוקרים יצאו לטייל בג'ונגל והגיעו לקרחת יער. שם הם הבחינו בגינה שצומחים בה פרחים ועשבים רבים. חוקר אחד אמר לשני: "אין לי שום ספק שגנן טיפל בגינה הזאת". השני לא הסכים עם ההבחנה ואמר: "אין שום גנן. הפרחים והעשבים גדלו כך באופן טבעי". כדי ליישב את המחלוקת, החליטו שני החוקרים להקים אוהלים ולתצפת על קרחת היער. הם חיכו וצפו, צפו וחיכו, במטרה לראות אם הגנן יגיע.

אך הגנן לא נראה בשום מקום. "אולי הוא גנן בלתי נראה", הציע החוקר הראשון. אז הם הקימו גדר תיל וגדר חשמלית, וסיירו עם כלבים שיריחו ויגעו בדמות הבלתי נראית. אולם שום צעקות חשמול לא נשמעו, אף תנועת חוט לא זוהתה והכלבים לא ייללו. עם זאת, המאמין היה משוכנע: "יש גנן. הוא רק בלתי נראה, בלתי מוחשי, בלתי מורגש, כזה שעומד בפני זעזועים חשמליים. אין לו ניחוח והוא אינו משמיע צליל. זה גנן שבא בסתר לדאוג לגן שהוא אוהב".

תמונה: Shutterstock

תמונה: Shutterstock

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
מישל דה מונטיין
איך למות – ואיך לחיות: מישל דה מונטיין

מאיה מזרחי, איל לוינטר

האנשים ששאלו את השאלה הגדולה מכולן – וקיבלו תשובות מפתיעות
האנשים ששאלו את השאלה הגדולה מכולן – וקיבלו תשובות מפתיעות

דינה גורדון

בעוד מחזריה של ג'ורג'יאנה ראו בכתם סימן המעצים את יופיה, מיד לאחר נישואיהם החל איילמר לחוש דחייה הולכת וגוברת כלפי הכתם – וכלפי אשתו
יותר פילוסופיה בפחות מילים: שלושה סיפורים קצרים על טבע האדם

מאיה מזרחי, ג'ף מיניק

אילוסטרציה: מגזין אפוק
היחיד ששרד: למה דווקא הוא? פיזיקה, תושייה ושאלת הגורל

מאיה מזרחי

איור אילוסטרציה: מגזין אפוק
הפילוסופיה של ה"תודה": כיצד הכרת הטוב משמשת כתרופה לנפש, וגם לגוף

מאיה מזרחי

אילוסטרציה: מגזין אפוק, תמונת מקור: Shutterstock
מדריך עולמי לחוכמה: מיהו החכם באדם?

דינה גורדון

שתפו: