כניסה
הרשמה לניוזלטר

תשכחו כל מה שידעתם על הזדקנות ותתכוננו לחיות חיים ארוכים ומלאים יותר – מחקרים מראים שהיכולות הקוגניטיביות שלנו ואפילו הפיזיולוגיות אינן חייבות להתדרדר כשאנחנו מזדקנים ושלמושגים שלנו בנושא יש תפקיד מכריע

רקפת תבור | 10 במאי 2023 | מדע וטכנולוגיה | 13 דק׳

האם האמונות שלנו לגבי הזדקנות יכולות לקבוע כמה זמן נחיה?

במהלך לימודי הדוקטורט שלה בפסיכולוגיה באוניברסיטת הרווארד, זכתה פרופ' בקה לוי (Becca Levy) במלגה שאפשרה לה ללמוד סמסטר שלם בטוקיו. לוי, שהתמקדה במחקרה בתהליכי זקנה, שמחה מאוד להזדמנות לנסוע למדינה הידועה בתוחלת החיים הארוכה בעולם. "רציתי לראות אם אוכל למצוא משהו בתרבות שלהם שיוכל לעזור גם לנו בתהליכי ההזדקנות שלנו", היא סיפרה.

"הדבר הראשון שהבחנתי בו כשהגעתי לשם היה ההבדל הגדול ביחס האישי שלהם לאנשים מבוגרים בהשוואה ליחס שהכרתי בארה"ב. למשל, ראיתי שיש להם חג לאומי שכל תכליתו לכבד את האנשים המבוגרים. רבים מבני ה-100 ומעלה נחשבים ביפן לסלבריטאים, כמעט כמו כוכבי רוק, כך שנוהגים להציג אותם בתוכניות טלוויזיה", היא אמרה.

גילויים אלו גרמו לה לחשוב. האם ייתכן שההתייחסות שלנו לזקנה משפיעה על הביולוגיה של תהליכי ההזדקנות? למשל, האם כשאנחנו חוששים מהזקנה ומצפים שהיא תוביל להתדרדרות הולכת וגוברת בתפקוד שלנו, זה עשוי לפגוע בתוחלת החיים שלנו? או לחילופין, האם הוקרת הזקנה כמו בחברה היפנית, תוכל לעזור לנו להתמודד עם השינויים והאתגרים הצפויים טוב יותר, ואף להגדיל את תוחלת החיים שלנו?

מחקרים מראים שאמונות חיוביות לגבי תהליכי ההזדקנות שאנחנו עוברים קשורות פעמים רבות להאטה בתהליך הזקנה | אילוסטרציה: מגזין אפוק

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
אילוסטרציה: מגזין אפוק
האלמנט הקוונטי: האם התגלה המקום שבו נוצרת התודעה?

רקפת תבור

ד"ר ניקולס נורוויץ, מומחה למטבוליזם מבית הספר לרפואה באוניברסיטת הרווארד
המדען שאכל 24 ביצים ביום ונלחם בכולסטרול עם עוגיות אוראו

מאיה מזרחי

איור אילוסטרציה: מגזין אפוק
המנגנון הפיזיולוגי שמסייע בקבלת החלטות תחת לחץ

רקפת תבור

אילוסטרציה
חוקרים הפכו עור של עכבר חי לשקוף באמצעות צבע מאכל

קרן זריהן

איור: מגזין אפוק
הפרדוקס הצרפתי: האם שתייה מתונה של אלכוהול באמת מועילה לבריאות?

רקפת תבור

צילום: Shutterstock
האם להיות קצת שמן יכול להאריך את החיים?

רקפת תבור

שתפו: