כניסה
הרשמה לניוזלטר

מחקר חדש באוניברסיטת תל אביב מדגים שגם כשמדובר בחישובים מתמטיים, המנגנונים האינטואיטיביים שלנו מצביעים על הפתרונות הנכונים

רקפת תבור | 17 בדצמבר 2012 | מדע וטכנולוגיה | 4 דק׳

מחקר: יש משהו באינטואיציה שלנו

באוניברסיטת תל אביב נערך מחקר שבחן את יכולת החישוב האינטואיטיבית שלנו. לנבדקים הוצגו שתי קבוצות מספרים שונות, והם התבקשו להעריך לאיזו קבוצת מספרים יש ממוצע גבוה יותר. כיוון שהמספרים הוצגו במהירות על מסך המחשב, הנבדקים לא היו מסוגלים לזכור את המספרים וכמובן גם לא לחשב בצורה מסודרת את הממוצע שלהם. אולם ב-90 אחוז מהמקרים "תחושת הבטן" של הנבדקים ידעה לזהות לאיזו קבוצת מספרים ממוצע גבוה יותר.
כשהוצגו לנבדקים סדרות קצרות יחסית, בנות שישה ערכים, החישוב האינטואיטיבי היה קצת פחות מדויק – רק ב-65 אחוז מהמקרים הנבדקים בחרו בקבוצה המיטבית, אבל כשאורך הסדרה עלה ל-24, שיעורי ההצלחה עלו ל-90 אחוז.

כפי שמסביר בריאיון לאפוק טיימס פרופ' מריוס אושר מבית הספר למדעי הפסיכולוגיה באוניברסיטת תל אביב השותף למחקר, בשנים האחרונות התברר שכשאנחנו באים לקבל החלטות, מעורבות בתהליך שתי מערכות שונות.

במשך שנים ההשקפה המקובלת הייתה שההחלטות הטובות ביותר שלנו מתקבלות באופן רציונלי, בלי שהרגשות מתערבים ומפריעים לשיקול הדעת. צילום: Photos.com

שתפו: