בעידן של פייק ניוז, פוליטיקה מקטבת ושימוש לרעה בכוח, קשה לנו לתת אמון בממסד, אך בלעדיו – החברה תתפרק. כיצד למצוא את האיזון?
ד"ר משה רט | 7 באפריל 2025 | מחשבות | 4 דק׳
המגפה החברתית השקטה של זמננו | דעה
כשבני ישראל עמדו על שפת ים סוף, מוקפים בצבא המצרי מאחור וים מלפנים, לא היה מדובר עוד בקשיי הישרדות אלא בהחלטה גורלית: להמשיך להאמין או להיכנע לספק שכל העסק אבוד. ואז, ברגע של אמונה ואומץ, פרץ קדימה נחשון בן עמינדב וקפץ לים – בזכות האמון שהפגין במשה ובאלוהים, הים נבקע ובני ישראל יצאו לחירות. לולא אותו רגע של אמונה, ייתכן שגורלנו היה שונה.
בעידן המודרני ניכרת שחיקה גוברת באמון – הן בין בני אדם לבין עצמם והן בין הציבור למוסדות השלטון. בעשור האחרון התגבר השיח על "משבר האמון" בקנה מידה עולמי, ונדמה שקיים קונצנזוס רחב באשר לירידה מתמשכת ומשמעותית ברמת האמון בחברה.
למעשה, מומחים מתריעים כי אנו בעיצומה של התמוטטות אמון ולא רק שחיקה הדרגתית. אחד ממדדי האמון הגלובליים מצא בתחילת 2025 שהירידה ההדרגתית באמון שהצטברה לאורך עשרות שנים הפכה עתה ל"מפולת של ממש" ו"נכנסנו לעידן של טינה וזעם".
רוצה לקרוא עוד?
להמשך קריאה הירשמו או התחברו

בזכות האמון שהפגין נחשון בן עמינדב במשה ובאלוהים, הים נבקע ובני ישראל יצאו לחירות. לולא אותו רגע של אמונה, ייתכן שגורלנו היה שונה