מדוע הקורונה עושה קאמבק עוצמתי בסין
איל לוינטר | 9 בינואר 2023 | מחשבות | 5 דק׳
"אתה קוצר את מה שאתה זורע"
בחודש האחרון קרה דבר שחשוב להתעכב עליו. אם אתם עוקבים אחרינו באתר ובערוץ הטלגרם, אולי הבחנתם בזה. 248 מיליון סינים ככל הנראה נדבקו בקורונה ב-20 הימים הראשונים של דצמבר, על פי פרוטוקול פגישה של "ועדת הבריאות הלאומית" של סין מה-21 בדצמבר, שהודלף ואומת על ידי סוכנות בלומברג.
דיווחים חוזרים ונשנים מסין, שהצלחנו לאמת, הצביעו על עומסים כבדים בבתי לוויות ובבתי חולים ברחבי סין. הלשכה לעניינים אזרחיים במחוז טונג-ג'ואו שבבייג'ינג, למשל, דיווחה לעיתון Beijing Youth Daily שבשליטת המשטר הסיני, כי בית הלוויות במחוז שורף 140 עד 150 גופות בכל יום, נכון ל-22 בדצמבר, בניגוד לעומס עבודה של 40 גופות בעבר. בתי לוויות נוספים בעיר דיווחו על עומסים דומים. סרטוני וידאו שצולמו על ידי אזרחים מתוך מחלקות הקורונה בכמה בתי חולים חשפו עומס אדיר. זקנים נראו שוכבים במסדרונות, מקווים לעזרה.
"נשמע כאילו שוב מנסים להפחיד אותנו", הגיבו כמה אנשים, "אי אפשר להאמין לשום דבר שהמשטר הסיני אומר". אני מסכים עם ההערה האחרונה, אבל לא עם הראשונה – אלה לא הפחדות, זאת המציאות. המספרים עולים בקנה אחד עם ניתוח שערכו בסוף נובמבר חוקרים בריטיים, שהעריכו כי בסין צפויים להיות בין 167 ל-279 מיליון נדבקים עקב ביטול מדיניות "אפס קוביד", מה שעלול להוביל ל-2.1-1.3 מיליון מקרי מוות. הנחת העבודה היא שהסגרים הדרקוניים בסין הותירו את הציבור עם חסינות טבעית מועטה נגד קורונה. מדובר בהנחה, כיוון שנכון למועד כתיבת שורות אלה אין מספיק מידע כדי להסיק אחרת.
רוצה לקרוא עוד?
להמשך קריאה הירשמו או התחברו