בעולם מכה מגפה שקטה המגיעה גם לישראל
כניסה
הרשמה לניוזלטר

לא מדובר בקורונה, אלא בפדופיליה

מאיה מזרחי | 6 בדצמבר 2022 | מחשבות | 7 דק׳

בעולם מכה מגפה שקטה המגיעה גם לישראל

על פי "הסוכנות הלאומית לפשע" של בריטניה (NCA), בממלכה המאוחדת מסתובבים עד כ-800,000 פדופילים. כריס פרימונד (Farrimond), מנהל הסוכנות, חשף את הנתון המזעזע במהלך מסיבת עיתונאים. לדבריו, מדובר באיום הממשיך לגדול ו"עדיין לא הגיע לשיאו". ב-2021 ביצעה הסוכנות שבניהולו 10,181 מעצרים שהצילו לדבריו כ-14,447 ילדים – עלייה של 15 אחוז לעומת השנה הקודמת.

עם זאת, פרימונד הודה שנשארה להם עוד עבודה רבה וכי הרעיון לפיו ניתן לרפא אנשים מפדופיליה נראה לו קשה מאוד ליישום. "אנחנו מגלים כל כך הרבה אנשים שעושים זאת שוב מיד אחרי שהם משתחררים מהכלא", אמר והצביע על הקטליזטור המרכזי – האינטרנט. אם בעבר הפדופילים היו מבודדים אחד מהשני, האינטרנט היום מספק פלטפורמה תומכת שבה "אנשים בעלי דעות כאלה נפגשים ומשכנעים זה את זה שזה נורמלי ואז זה מסלים. הם יחפשו וימצאו ילדים ברשת או באפליקציות ויצרו איתם קשר".

באוקטובר השנה פורסם דוח חקירה של ארגון IICSA (The Independent Inquiry into Child Sexual Abuse) בבריטניה שחקר בשבע השנים האחרונות את נושא ההתעללות בילדים בבריטניה. הדוח הציג "תמונה מחרידה" של התעללות באנגליה ובוויילס – הוא הראה שהטיפול בנושא הוזנח, וקבע כמה המלצות לאכיפה בנושא. פרופ' אלכסיס ג'יי (Alexis Jay) שעמדה בראש החקירה, טוענת שקיים "מעט מאוד מידע זמין בנושא פדופילים והמניעים שלהם" וממליצה ליצור מסד נתונים של פדופילים שיעזור למנוע מקרים חוזרים.

PA Images/Alamy Stock Photo

PA Images/Alamy Stock Photo

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
אילוסטרציה: מגזין אפוק
"מוקדם מדי לדעת" – הכוח שבאי-הוודאות | דעה

ד"ר משה רט

אילוסטרציה: מגזין אפוק
החלש תמיד צודק? הפסיכולוגיה שמסבירה את ההזדהות האוטומטית

ד"ר משה רט

בזכות האמון שהפגין נחשון בן עמינדב במשה ובאלוהים, הים נבקע ובני ישראל יצאו לחירות. לולא אותו רגע של אמונה, ייתכן שגורלנו היה שונה
המגפה החברתית השקטה של זמננו | דעה

ד"ר משה רט

מה שבאמת דחף את נמסיס להשלים את השינוי ולהפוך לגיבור היה אמונתו התמימה של סם בכך שהוא כזה מלכתחילה
אפקט פיגמליון וגיבורי-על: כשאמונה יוצרת גבורה

ד"ר משה רט

מחנה פליטים בג׳באליה
הצעד הראשון ליישום תוכנית ההגירה של טראמפ | דעה

יוני בן מנחם

אילוסטרציה: מגזין אפוק
אף אחד אחר לא אחראי על המעשים שלנו | דעה

ד"ר משה רט

שתפו: