עד לפני מספר שנים הדעה המקובלת בממסד הרפואי ובציבור הרחב הייתה שצריכת סמים פְּסִיכֶדֶלִיִּים כמו אל…
דינה גורדון | 6 באוקטובר 2022 | מחשבות | 5 דק׳
חלון אוברטון מכה שנית, והפעם: לגליזציה של סמי הזיה בישראל
עד לפני מספר שנים הדעה המקובלת בממסד הרפואי ובציבור הרחב הייתה שצריכת סמים פְּסִיכֶדֶלִיִּים כמו אל אס די (מוכר כ"אסיד") או אקסטזי (מוכר גם כ"סם המועדונים" או "סם האהבה") היא הרסנית ופוגעת במשתמש ובסביבתו. כך למשל נכתב באתר הממשלתי של "הרשות הלאומית לביטחון קהילתי" על השפעות האל אס די לטווח קצר: "עיוות ביכולת המשתמש לזהות את המציאות, לחשוב בצורה הגיונית או לתקשר עם אחרים. [...] השפעות לטווח ארוך: פלאשבקים מפחידים, חשיבה לא מאורגנת, פרנויה". ועל אקסטזי נכתב באתר "נגמלים": "השפעות פסיכולוגיות: הזיות, התנהגויות מוזרות או בלתי אחראיות, לעתים התקפי פאניקה, טירוף".
השימוש בסמים פסיכדליים בישראל, אם אין אישור למטרות מחקר, הוא עד היום עבירה פלילית, עובדה העלולה להשתנות בשנים הקרובות. בינואר השנה התקיים בכנסת דיון ראשון בוועדה המיוחדת לענייני סמים על "שימושים רפואיים ונפשיים בפטריות הזיה". המטרה: לקדם את המחקר על פטריות הזיה ולבנות מנגנון שיאפשר טיפולים מבוקרים בעזרתן.
החומר הפעיל בפטריות המדוברות הוא פסילוציבין, שהשפעתו דומה לזו של הסם אל אס די. ד"ר קרן צרפתי, מנכ"לית "מאפס", מכון מחקר וטיפול באמצעות פטריות הזיה, אמרה בדיון בכנסת כי המכון בראשותה מקדם מחקר על טיפול פסיכותרפי המשלב נטילת פטריות הזיה. המחקר נערך במחלקה להפרעות אכילה בבית החולים שיבא ולדבריה התקבלו כבר אישורי האתיקה לביצוע הטיפול וכעת נמצאים בתהליכים של יבוא התרופה. "מנה מלאה של פטריות מספקת 'סשן' של 8-5 שעות. אין בעיה עם טריפ רע. זאת הזדמנות לעבד את הקשיים, בתנאי כמובן שזה מוחזק ומטופל נכון", הוסיפה.
רוצה לקרוא עוד?
להמשך קריאה הירשמו או התחברו