כניסה
הרשמה לניוזלטר

נשיא ארה"ב הודיע כי רוב בעלות הברית בנאט"ו סירבו לשלוח כוחות למצר הורמוז: "תמיד ראיתי בנאט"ו רחוב חד סיטרי: אנחנו נגן עליהם, אבל הם לא יעשו דבר למעננו". מוקדם יותר הצהיר נשיא צרפת כי ארצו לא תשלח ספינות למצר הורמוז: "אנחנו לא צד בסכסוך"

צוות אפוק | 17 במרץ 2026 | חדשות | 1 דק׳

טראמפ: "איננו צריכים או רוצים סיוע של מדינות נאט"ו, מעולם לא היינו זקוקים לכך"

נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, הצהיר בפוסט שפרסם כי "ארה"ב קיבלה הודעה מרוב 'בעלות הברית' שלנו בנאט"ו כי הן אינן רוצות להתערב במבצע הצבאי שלנו נגד המשטר הטרוריסטי של איראן במזרח התיכון.

"זאת, למרות שכמעט כל מדינה הסכימה בתוקף עם מה שאנחנו עושים, ושאין לאפשר לאיראן, בשום אופן, להשיג נשק גרעיני. אינני מופתע מהתנהלותן, משום שתמיד ראיתי בברית נאט"ו, בה אנחנו משקיעים מאות מיליארדי דולרים בשנה כדי להגן על אותן מדינות, כרחוב חד סיטרי: אנחנו נגן עליהם, אבל הם לא יעשו דבר למעננו, במיוחד בזמן שצריך.

"למרבה המזל, ריסקנו את הצבא של איראן – חיל הים שלהם איננו, חיל האוויר שלהם איננו, מערכות הנ"מ והמכ"ם שלהם אינן, ואולי החשוב ביותר – המנהיגים שלהם, כמעט בכל הדרגים, אינם עוד, ולא יוכלו לאיים עלינו, על בעלות בריתנו במזרח התיכון, או על העולם שוב!

נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, 17 במרץ 2026

נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, 17 במרץ 2026 | צילום: Alex Wong/Getty Images

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
כווית סיטי, 8 במאי 2024
כווית מחפשת חלופות למצר הורמוז לצורך ייצוא הנפט | פרשנות

יוני בן מנחם

סא"ל דור גדליה בן שמחון ז"ל
ארבעה לוחמים נהרגו בדרום לבנון, בהם מג"ד גדוד 52

צוות מגזין אפוק

נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, וסגן נשיא ארה"ב, ג'יי די ואנס, 11 בספטמבר 2024
נדחו השיחות בין איראן לארה"ב בשווייץ; באיראן דווח כי הסיבה היא תקיפות צה"ל בלבנון

דורון פסקין

תיעוד מתקיפת צה"ל בנבטיה שבדרום לבנון הבוקר
בתגובה לירי חיזבאללה, צה"ל תוקף תשתיות טרור בלבנון; הותקפו מטרות גם בבקאע

אורן שלום

ראש הממשלה, בנימין נתניהו, במהלך דבריו היום
נתניהו: "לא נצא מרצועת הביטחון בדרום לבנון כל עוד צורכי הביטחון של ישראל מחייבים זאת"

אורן שלום

ראש הסוכנות הבין-לאומית לאנרגיה אטומית (סבא"א), רפאל גרוסי, 2 במרץ 2026
יו"ר סבא"א: "טוב שמזכר ההבנות קיים. כעת מתחילה העבודה הטכנית"

דורון פסקין

שתפו: