כניסה
הרשמה לניוזלטר

עבאס עראקצ'י חזר בריאיון לערוץ אלג'זירה על העמדה האיראנית: "לא ננהל משא ומתן על תוכנית הטילים שלנו – אין אדם שפוי שמסכים להתפרק מנשקו. עצירת העשרת האורניום אינה אפשרית"

דורון פסקין | 1 בנובמבר 2025 | חדשות | 2 דק׳

שר החוץ האיראני: "מוכנים לכל תרחיש מול ישראל; החומרים הגרעיניים נמצאים עדיין תחת ההריסות"

שר החוץ של איראן, עבאס עראקצ'י, אמר היום בריאיון לערוץ הקטארי אל-ג'זירה כי טהראן "מוכנה לכל תרחיש מול ישראל" ומצפה "לכל התנהגות עוינת מצידה".

בדברים שפורסמו במקביל גם בסוכנות הידיעות האיראנית IRNA, ציין עראקצ'י כי איראן הפיקה לקחים מהעימות האחרון עם ישראל ובחנה בו את היכולות הרקטיות והבליסטיות שלה. "צברנו ניסיון משמעותי במלחמה האחרונה ובדקנו את טילינו בתנאי קרב אמיתיים", אמר. לדבריו, כל פעולה ישראלית תגרור תגובה קשה: "אם המשטר הציוני ינקוט צעדים עוינים – התוצאות עבורו יהיו הרות אסון".

עראקצ'י האשים את ישראל בניסיון "להרחיב את מעגל המלחמה באזור" באמצעות פגיעה בתשתיות אנרגיה איראניות, אך טען כי טהראן "הצליחה לנהל את המערכה מול ישראל ולמנוע את התפשטותה בזירה האזורית". עוד הוסיף כי "ללא אור ירוק אמריקני, ישראל לא הייתה תוקפת את איראן".

שר החוץ האיראני, עבאס עראקצ'י, 22 ביוני 2025

שר החוץ האיראני, עבאס עראקצ'י, 22 ביוני 2025 | צילום: OZAN KOSE/AFP via Getty Images

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
בניין הקרמלין במוסקבה, 2 בדצמבר 2025
מדוע רובל חזק מדאיג את הקרמלין? | פרשנות

דורון פסקין

בית הדין הפלילי הבין-לאומי (ICC) בהאג, 8 במרץ 2024
ארה"ב הטילה סנקציות על שופטים בבית הדין הפלילי הבין-לאומי בהאג

דורון פסקין

סכר אל-נהדה, 9 בספטמבר 2025
המתיחות בין מצרים לאתיופיה מחריפה על רקע המחלוקת סביב סכר אל-נהדה שהקימה אתיופיה

יוני בן מנחם

ספינות חיל הים של טייוואן במהלך אימון, 31 בינואר 2024
ארה"ב וטייוואן סיכמו על עסקת נשק בשווי של כ-11 מיליארד דולר; סין תקפה: "הפרה חמורה של עיקרון סין האחת"

דורון פסקין

תמונה שפורסמה בלבנון ויוחסה לתקיפה הישראלית היום
צה"ל תקף במספר אזורים בלבנון, כולל בעומק המדינה

צוות מגזין אפוק

שר החוץ גדעון סער, שר החוץ של יוון יורגוס יראפטריטיס ושר החוץ של קפריסין קונסטנטינוס קומבוס, 13 במרץ 2025
דיווח: ביוון בוחנים הקמת "כוח תגובה מהירה" משותף עם ישראל וקפריסין

דורון פסקין

שתפו: