כניסה
הרשמה לניוזלטר

המועצה אישרה היום את הארכת המנדט של הכוח הבין-לאומי בלבנון בפעם האחרונה. שר החוץ סער בירך על ההחלטה: "ישראל מעריכה את עמדתה של ארה"ב, ואת עמדתו של מזכיר המדינה רוביו בפרט, שאפשרו להגיע לתוצאה זו"

דורון פסקין | 28 באוגוסט 2025 | חדשות | 2 דק׳

מועצת הביטחון של האו"ם: יוניפי"ל יעזוב את לבנון בסוף 2026

מועצת הביטחון של האו״ם אימצה היום פה אחד החלטה המאריכה את מנדט יוניפי"ל – כוח האו"ם בדרום לבנון – עד 31 בדצמבר 2026. על פי הודעת מרכז החדשות של האו"ם, מדובר בהארכה האחרונה של המנדט, מה שאומר שבסיומה יעזוב הכוח את לבנון.

ההחלטה התקבלה בעיצומו של מאמץ מצד ממשלת לבנון לבסס את ריבונותה במדינה, לרבות פירוקם מנשק של ארגונים חמושים ובראשם חיזבאללה. בכך מציבה מועצת הביטחון אופק ברור לסיום משימת שמירת השלום דרומית לנהר הליטני.

בהתאם להחלטה, יוניפי״ל ימשיך לבצע את משימותיו המרכזיות שנקבעו בהחלטה 1701 של מועצת הביטחון, שהתקבלה לאחר מלחמת לבנון השנייה בקיץ 2006: ניטור הפסקת האש, דיווח על הפרות לאורך ה"קו הכחול", וכן סיוע לצבא לבנון בפריסת כוחות בדרום. לפי נתוני האו"ם, הכוח מונה כיום למעלה מ-10,000 חיילים מכ-50 מדינות, לצד כ-800 אנשי מטה אזרחיים.

כוחות יוניפי"ל בלבנון, 1 בספטמבר 2019

כוחות יוניפי"ל בלבנון, 1 בספטמבר 2019 | צילום: ALI DIA/AFP via Getty Images

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
נשיא ארה״ב, דונלד טראמפ, סגן נשיא ארה״ב, ג'יי די ואנס, מזכיר המדינה האמריקני, מרקו רוביו, ושר המלחמה האמריקני, פיט הגסת', 21 ביוני 2025
האם טראמפ יחליט על מעבר לתקיפות ממוקדות נגד יעדים איראניים?

יוני בן מנחם

סמל ליאם בן חמו ז"ל
לוחם בחטיבת גולני נהרג בדרום לבנון

צוות מגזין אפוק

המנהיג העליון של איראן, מוג'תבא ח'מינאי
מוג'תבא ח'מינאי: "עתיד המפרץ – ללא אמריקה"

דורון פסקין

נשיא אוקראינה, וולודימיר זלנסקי, 16 באפריל 2026
זלנסקי: אוקראינה תומכת בהפסקת אש ארוכת טווח עם רוסיה

דורון פסקין

המשטרה הבריטית בזירת האירוע, 29 באפריל 2026 | צילום: JUSTIN TALLIS / AFP via Getty Images
החשוד בפיגוע נגד שני היהודים בלונדון: אזרח בריטי בן 45, יליד סומליה

דורון פסקין

מפעל נפט באי ח'ארג באיראן, 12 במרץ 2017
הנפט מזנק לרמתו הגבוהה ביותר מאז 2022

דורון פסקין

שתפו: