כניסה
הרשמה לניוזלטר

ויילס, מנהלת הקמפיין של טראמפ לנשיאות בשנת 2024, תהיה האישה הראשונה שתמלא את התפקיד

צוות מגזין אפוק | 8 בנובמבר 2024 | חדשות | 2 דק׳

טראמפ מינה את סוזן ויילס לראש סגל הבית הלבן – אחד התפקידים המרכזיים בממשל האמריקני

הנשיא הנבחר דונלד טראמפ הודיע כי סוזן וויילס, מנהלת הקמפיין הנשיאותי שלו ב-2024, תשמש כראש סגל הבית הלבן בממשל טראמפ.

"סוזי וויילס עזרה לי להשיג אחד מהניצחונות הפוליטיים הגדולים ביותר בהיסטוריה האמריקאית, והייתה חלק בלתי נפרד מהקמפיינים המוצלחים שלי ב-2016 וב-2020", אמר טראמפ בהצהרה ב-7 בנובמבר. "זהו כבוד ראוי לחלוטין שסוזי תהיה ראש הסגל הנשית הראשונה בתולדות ארצות הברית. אין לי ספק שהיא תגרום למדינתנו גאווה".

ראש סגל הבית הלבן הוא אחד התפקידים המרכזיים בממשל האמריקני, ומשמש כיד ימינו של נשיא ארצות הברית בניהול העניינים השוטפים של הבית הלבן. תפקידו של ראש הסגל הוא לנהל את הסגל הבכיר של הבית הלבן, כולל יועצים בכירים, ולעתים הוא משמש כמתווך בין הנשיא לבין הקבינט, הקונגרס, ומוסדות אחרים בממשל. במובנים רבים, ראש הסגל מתפקד כ"שומר הסף" של הנשיא, מסנן מידע ובקשות שמגיעות לנשיא, ומסייע לו בקביעת סדר היום. נוסף על כך, יש לו תפקיד מכריע בעיצוב מדיניות, והוא משמש פעמים רבות כיועץ הקרוב ביותר לנשיא – לעתים, הוא אף נתפס כאחד האנשים החזקים ביותר בוושינגטון, בשל קרבתו והשפעתו הרבה על הנשיא.

הנשיא הנבחר דונלד טראמפ לצד מנהלת הקמפיין שלו סוזי ויילס במהלך נאום הניצחון בליל בחירות, פלורידה, 6 בנובמבר 2024 | צילום: Jim Watson/AFP/Getty Images

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
סרן איתן שמואל למברג ז''ל
קצין בשריון נהרג בדרום לבנון

צוות מגזין אפוק

מזכ"ל חיזבאללה, השייח' נעים קאסם, ביירות, לבנון, 13 באוקטובר 2023
נעים קאסם נגד ההסכמה הביטחונית בין ישראל ללבנון: "כניעה של לבנון לישראל ולארה"ב"

דורון פסקין

נשיא לבנון ג'וזף עאון, ביירות, לבנון, 30 בנובמבר 2025
עאון: המשא ומתן מול ישראל היה קשה מאוד; הרשויות בלבנון ממתינות לתשובות מכל הצדדים הנוגעים בדבר

דורון פסקין

דגלי האיחוד האירופי מחוץ לבניין הנציבות האירופית בבריסל, בלגיה
אוקראינה ומולדובה מתקדמות שלב בתהליך ההצטרפות לאיחוד האירופי

דורון פסקין

המנהיג העליון החדש של איראן, מוג'תבא ח'מינאי
מוג'תבא ח'מינאי: "העם האיראני עדיין נוכח בזירה לשם נקמת דם מנהיגו ושאר השאהידים ולשמירה על חומת המשטר"

דורון פסקין

כוחות צה"ל ברצועת עזה, 3 באוקטובר 2025
תחקיר סעודי: כך ישראל מאיצה את גל החיסולים של בכירי חמאס בעזה

יוני בן מנחם

שתפו: