הכירו את נקודת האל חזור שבה עשיית ספורט יוצרת אפקט הפוך – במקום לחזק את בריאותנו, היא גורמת לנו להזדקן מהר יותר ומקצרת את החיים
רקפת תבור | 7 באוגוסט 2016 | מדע וטכנולוגיה | 11 דק׳
אימון מופרז גורם לנו להזדקן מהר יותר
האולטרה מרתוניסט האמריקני הוותיק מיכה טרו (58), יצא לריצת בוקר קצרה יחסית עבורו, 20 ק״מ בלבד. לאחר שלא חזר עד הערב, תשעה צוותים מבין חבריו ומעריציו הרבים, יצאו לחפש אותו, בסיוע של מטוסים ורכבי שטח. החיפושים נמשכו ארבעה ימים רצופים עד שלבסוף, ב-31 במארס 2012, גופתו נמצאה מוטלת בערוץ נחל במערב מקסיקו. השריף המקומי הודיע שעל הגופה לא היו כל סימני אלימות. צוות החוקרים שערך נתיחה שלאחר המוות קבע שמחלה בשריר הלב, שפעמים רבות מגבירה את הסיכון למוות לבבי פתאומי, היא זו שהביאה למותו.
הקביעה גרמה להלם בקהילת הרצים למרחקים ארוכים. טרו נחשב בעיני רבים לגורו של רצי המרתון, לאחר שעבר לחיות בקרבת בני השבט האינדיאני ״טאראהומרה״ שבמקסיקו. בהשראת בני השבט שנוהגים לרוץ ברציפות במשך יומיים, למרחקים של עד 300 ק״מ, הוא החליף במהרה את נעלי הריצה שלו בסנדלים דקיקות והתחיל לאכול בעיקר שעועית ותירס. בני השבט מצידם קיבלו אותו בזרועות פתוחות והדביקו לו את הכינוי ״קבלו בלנקו״ (בתרגום לעברית: סוס לבן). עבור רבים סימל טרו באורח החיים הפשוט והטבעי שלו משהו טהור ומשוחרר, כפי שכתב עליו חברו ורץ המרתונים, כריסטופר מק'דוגל, בספר שהיה לרב מכר - ״נולדנו לרוץ״ (2009).
האם ייתכן שהפעילות הגופנית האינטנסיבית של טרו קיצרה את חייו? הרי ידוע שפעילות גופנית משפרת את תפקוד הלב, את מבנה העצם, את המערכת החיסונית ואת הבריאות הנפשית. מחקרים גילו שתוחלת החיים של אנשים פעילים גופנית, גבוהה יותר מזו של אנשים שאינם פעילים והם נוטים פחות לחלות במגוון מחלות, אפילו בסוגים שונים של סרטן. כך, כבר עשרות שנים שרבים מתמסרים לפעילות הזו, לפחות למשך שעות ספורות בשבוע.
רוצה לקרוא עוד?
להמשך קריאה הירשמו או התחברו