צמד חוקרי פילים בנה לקסיקון להבנת הקולות וההתנהגויות של הפילים. בינתיים הוא מקיף 425 התנהגויות שונות
רקפת תבור | 13 בדצמבר 2021 | מדע וטכנולוגיה | 8 דק׳
האם אנחנו קרובים לפענוח שפת הפילים?
אולי נתקלתם בסרטון יו-טיוב ויראלי שצולם על ידי תיירים בספארי. הסרטון מתעד רגע נדיר של אימא פילה הכורעת ללדת לבדה, מבודדת מעט מעדרה. בזריזות מרשימה היא דוחפת את הפילון הקטן-גדול החוצה מבטנה, ועוד לפני שהוא מצליח לעמוד על ארבעת גפיו, האם נוהמת ומנופפת באוזניה.
חיש מהר מגיעים בני הלהקה האחרים. בצעדים כבדים ובדילוגים הם מקיפים את הגור, כשהם נוהמים ומנופפים באוזניהם ללא הפסקה. סצנה המותירה את הצופה עם כמה סימני שאלה: האם נהמות הפילים היו קריאות שמחה לקראת הרך הנולד? האם הן היו מעין ברכות ("מזל טוב") בשפת פילים מורכבת להבנה? או אולי היו אלו נהמות אזהרה להרחיק טורפים הזוממים לפגוע בו?
תשובה מדויקת אפשר לקבל מד"ר ג'ויס פול (Poole) שחקרה פילים יותר מ-45 שנה ומכירה כמעט כל תנועה וצליל שהם משמיעים. היא מספרת לי בריאיון שבנתה אוסף סרטונים ענק שבהם תיעדה כל תנועה וכל התנהגות בחיי הפילים, יחד עם בעלה ושותפה למחקר פטר גרנלי (Petter Granli). את הסרטונים הם העלו למאגר מקוון המכונה "את'וגרם הפילים" המקיף 425 התנהגויות שונות ונחשב לגדול בעולם. המאגר משמש כמעין קטלוג של תנועות וקולות, העוזר לפענח את התנהגותן של חיות הענק האלו ולחדור לעולמן. באמצעות כ-2,400 קטעי וידיאו יכולים חוקרים, תלמידים ובעצם כל אחד מאיתנו לנסות להבין את המשמעויות של ההתנהגויות והקולות השונים שפילים מציגים, ולנסות לפענח את שפתם.
רוצה לקרוא עוד?
להמשך קריאה הירשמו או התחברו