מסיפורי מיתולוגיה ועד מחקרים עכשוויים – מתברר שתזונה מסוימת יכולה לעורר את תאי הגזע בגופנו, לשקם רקמות פגועות ואולי אפילו להאריך חיים – כך זה עובד
רקפת תבור | 6 במרץ 2025 | מדע וטכנולוגיה | 14 דק׳
האם הסוד לחיי הנעורים נמצא במעמקי גופנו?
ההיסטוריון היווני הרודוטוס כתב בספרו "היסטוריות", שנכתב בשנת 440 לפנה"ס, על עם בשם "מקרוביאנים" (Macrobians – ביוונית: "ארוכי-ימים"). על פי תיאוריו, בני העם התגוררו באזור סודן של ימינו והתאפיינו בתוחלת חיים ארוכה במיוחד. הרודוטוס ציין כי "מרביתם חיו 120 שנה, וחלקם אף יותר", ותלה זאת במעיין מיוחד, שלפי האמונה היה המקור לאריכות ימיהם.
"כשרחצו במי המעיין, עורם הפך למבריק וחלק, כאילו נמשח בשמן. ריחם של המים היה כשל פרח הסיגלית, והם היו כה קלים, עד כי דבר לא צף בהם – אפילו לא פיסות עץ או חומרים קלים יותר – הכול שקע לקרקעית. על פי המסורת, השימוש המתמשך של המקרוביאנים במי המעיין הוא שאפשר להם לחיות חיים ארוכים כל כך".
במהלך מאות ואף אלפי השנים שחלפו מאז, הרעיון של "מעיין הנעורים" ריתק מגלי ארצות, מיסטיקנים, אלכימאים ורבים אחרים. כך, למשל, סיפורי אגדה קדומים מתארים את אלכסנדר מוקדון (356–323 לפנה"ס), שהצליח לכבוש בחייו הקצרים כמעט את כל העולם שהיה מוכר ליוונים באותה תקופה, ובמסעותיו חיפש נהר שמימיו יכולים לרפא את נזקי ההזדקנות.
רוצה לקרוא עוד?
להמשך קריאה הירשמו או התחברו

איור אילוסטרציה: מגזין אפוק, Shutterstock