מחקרים מצביעים על כך שאהבה – רומנטית, משפחתית, עצמית ואפילו דתית – יכולה להשפיע על מערכת החיסון, לזרז ריפוי פצעים ואפילו להגן על הלב. האם אהבה היא אחת התרופות החזקות ביותר שיש לנו?
רקפת תבור | 6 במרץ 2025 | מדע וטכנולוגיה | 12 דק׳
חשבנו שאהבה היא רק רגש – המחקרים מראים שהיא גם תרופה
"אהבה שאינה אנוכית טומנת בחובה פוטנציאל יצירתי וטיפולי עצום, גדול הרבה יותר ממה שאנחנו נוהגים לחשוב. היא כוח מעניק חיים שחיוני לבריאות הפיזית, המנטלית והמוסרית", כתב בשנת 1954 פרופ' פיטירים סורוקין (Pitirim Sorokin), סוציולוג נודע מאוניברסיטת הרווארד, שחקר את השלכותיה והיבטיה השונים של האהבה. סורוקין תיאר את האהבה הבלתי אנוכית כצורה של אנרגיה שביכולתנו לפתח, לייצר, לצבור ואף להפיץ.
בעשורים האחרונים ניסו חוקרים שונים לבחון אם יש אמת בדברים. האם לאהבה יש אכן כוח מרפא, או שמא מדובר באנקדוטה בלבד – ובה בעת ביקשו לבדוק האם היא מהווה כוח אנרגטי חיוני לבריאותנו המנטלית, ומהן ההשלכות של היעדרה?
בניסוי פורץ דרך שפורסם בכתב העת Archives of General Psychiatry (שהיום נקרא JAMA Psychiatry) בשנת 2005, בדקו חוקרים את ההשפעה של חוסר אהבה – כפי שמתבטאת בהתנהגויות עוינות בזוגיות – על קצב ריפוי פצעים שטחיים (כגון שלפוחיות קטנות).
רוצה לקרוא עוד?
להמשך קריאה הירשמו או התחברו

הלב מזוהה אוניברסלית כסמל לאהבה, ובאופן מעניין, האהבה יכולה להשפיע באופן משמעותי על הלב עצמו | אילוסטרציה: מגזין אפוק, Shutterstock