מחקרים שנערכו לאחרונה חושפים קשר מרתק בין צום להתמודדות עם זיהומים, דלקות ומחלות שונות. "כשחולים, אם אין חשק לאכול, כדאי להקשיב לגוף", אומר בריאיון למגזין אפוק פרופ' ברוס ואלאנס החוקר את השפעות הצום על הגוף. "בדרך כלל מה שהגוף עושה יכול להועיל לנו"
רקפת תבור | 5 בספטמבר 2021 | מדע וטכנולוגיה | 13 דק׳
צום נתפס תמיד כדבר שנוי במחלוקת. עכשיו מתברר שהוא עשוי להיות תשובה טבעית למגוון מחלות
ליובל יש חום, כאב ראש שאינו מרפה, ובטן שכואבת כבר שלושה ימים. אימו מחפשת להקל עליו ככל שאפשר, אך בעיקר מודאגת מהעובדה שביומיים האחרונים הוא לא ממש אכל. "איך תהיה לו מספיק אנרגיה להתמודד עם המחלה? אולי אכין לו מרק כדי שיהיה לו קל יותר לבלוע?". אך יובל לא היה מסוגל אפילו להסתכל על הקערה הקטנה, ובטח שלא לטעום מהמרק הטעים שביום רגיל היה בולע בלי לחשוב פעמיים.
בעוד הנטייה הטבעית שלנו היא לגרום לילד לאכול, במיוחד בשעת מחלה, מחקרים מהשנים האחרונות רומזים שאולי לפעמים עדיף לעשות בדיוק את ההפך, ושהגוף שלנו ושל ילדינו יודע בדיוק מה טוב לו.
"גילינו שלהפחתת תיאבון בעקבות זיהום עשוי להיות מרכיב הגנתי חשוב", אומר לי בריאיון פרופ' ברוס ואלאנס (Vallance) מאוניברסיטת קולומביה הבריטית שבקנדה, החוקר את השפעות הצום על הגוף. "אולי נראה לנו שמזיק להפחית את צריכת המזון בזמן שמערכת החיסון זקוקה למשאבים נוספים, אבל זה לא כך". פרופ' ואלאנס טוען שבמקרה של זיהום במעיים, למשל, "צום לא יגרום לנו להיות רגישים יותר לזיהומים. למעשה הוא יגרום לנו להיות מוגנים יותר מפניהם".
רוצה לקרוא עוד?
להמשך קריאה הירשמו או התחברו