פרופ' פראבין אראני לא האמין בתחילה לדיווחים הקליניים שטענו שאור יכול להמריץ ריפוי פצעים ותהליכים ביולוגיים בגופנו. אז הוא החל לחקור בעצמו האם מה שדווח באמת נכון. מחקריו מהשנים האחרונות חושפים תמונה מפתיעה
רקפת תבור | 9 באוגוסט 2021 | מדע וטכנולוגיה | 11 דק׳
"הרפואה מעולם לא התייחסה לאור כאל אמצעי ריפוי. היום אנו יודעים שזו טעות – אור מסוגל להפעיל תאי גזע ולרפא פציעות"
בשנת 2154 החלה מהפכה אזרחית. קבוצת תושבים ניסתה להגיע בכוח לתחנת החלל "אליסיום" הנעה סביב כדור הארץ. בתחנה המפוארת חיו עשירי העולם, אך עושרם לא עניין במיוחד את תושבי כדור הארץ. מה שעניין אותם הוא הטיפול הרפואי העדכני הזמין שם.
מתברר שאנשי אליסיום אינם חולים וזאת הודות למכונה מיוחדת לתוכה הם נכנסים. המכונה סורקת את גופם כדי לגלות פצעים ומחלות, ואז מקרינה אור או תדר אלקטרומגנטי מיוחד שמרפא אותם במהירות הבזק ומאריך את חייהם. כך לפחות על פי תסריט המדע הבדיוני שיצר ניל בלומקאמפ בסרטו "אליסיום" בו מככבים מאט דיימון וג'ודי פוסטר. הסרט אמנם מציג תסריט עתידי רחוק, אך הטכנולוגיה שבבסיסו – ריפוי פצעים באמצעות תדרי אור – קורמת בימים אלה עור וגידים.
בניסויים הנערכים ברחבי העולם וגם בישראל, חוקרים מגלים שלאור יש היכולת לחדש את תאי הגזע שבגופנו, המסייעים בתורם בריפוי רקמות. כמו כן נוכחו החוקרים ביעילות האור להמריץ את האנרגיה שבתאים. "טיפולים אלו נקראים 'פוטו-ביומודולציה'. משתמשים בהם באור באנרגיות נמוכות מאוד ובאורכי גל ספציפיים, כדי להמריץ תהליכים הקשורים להקלה על כאבים, להתמודדות עם דלקות, לריפוי פצעים ואף לשיפור של תפקוד המוח", מסביר לי בריאיון פרופ' פראבין אראני (Praveen Arany) מאוניברסיטת באפלו שבניו יורק.
רוצה לקרוא עוד?
להמשך קריאה הירשמו או התחברו