ההאקרים הולכים ונעשים מתוחכמים יותר, ואיום ה"סייבר" הולך ונעשה מוחשי יותר. בעידן שבו כל "סמארטפון" יכול להפוך למכשיר ריגול, ישראל שואפת להפוך ל"מעצמת סייבר"
בן קמינסקי | 17 בפברואר 2013 | מדע וטכנולוגיה | 8 דק׳
הצד האפל של האינטרנט
החברה הקטנה והמשפחתית של ברייאן מילברן, תוכניתן בן 61 מסטנה ברברה שבקליפורניה, פיתחה תוכנה לסינון תכני רשת, עוד אחת מתוכנות רבות המיועדות להגן על הילדים שלנו מתכנים שאנחנו לא רוצים שהם יחשפו אליהם. כנראה שהתוכנה שלו עבדה לא רע - היא צברה פופולאריות בקרב הקהל האמריקני והביקורות שיבחו. אבל יום אחד קיבל מילברן מייל שעמד לשנות את החיים שלו למשך שלוש השנים הקרובות. סין, כך סופר לו במייל, גנבה את הקוד של התוכנה שלו ושילבה אותו בתוכנת סינון התכנים שהיא מחייבת להתקין על כל מחשב חדש שנמכר בתחומיה.
כשמילברן החליט להאשים בפומבי את סין בגניבת הקוד, הוא לא ידע מה מחכה לו. בכתבה שהתפרסמה בבלומברג בסוף נובמבר מתוארת סדרה של התקפות קשות ועקביות שהגיעו מסין נגד Solid Oak, החברה של מילברן. "התקפות האקרים בנוסח מאפיה", כינו אותן בכתבה. ההתקפות רק גברו מהיום שבו הגיש נגד סין תביעה, ולא פסקו עד שהגיע בסופו של דבר להסכם פשרה בתיק.
ההאקרים היום נעשים מתוחכמים יותר. הם משתמשים בשיטות חדשות ופועלים בקבוצות. על אחת כמה וכמה כשמדובר בהאקרים של המשטר הסיני. דמיינו צבא של פורצי מחשבים ששולח גדוד למבצע חיסול בשטח האויב. מילברן, חייל בודד בשדה הקרב, התקשה לנצח במערכה הזאת, והחברה שלו הגיעה לסף קריסה.
רוצה לקרוא עוד?
להמשך קריאה הירשמו או התחברו