האם די לרצות משהו כדי להוציא לפועל פרויקט או לממש חלום? חוקרים טוענים שמוטיבציה אינה ניצוץ המניע לפעולה, כמו שנהוג לחשוב, אלא בדיוק להיפך
דינה גורדון | 12 ביולי 2020 | פסיכולוגיה | 9 דק׳
המיתוס של המוטיבציה
ג'ף האדן (Haden) עבד בפס הייצור של חברת R.R. Donnelley, אחת מחברות הדפוס המסחרי הגדולות בעולם. העבודה הייתה טובה והמשכורת מכובדת, אבל הוא לא היה מרוצה. החלום האמיתי שלו היה להיות מנכ"ל של מפעל גדול. אבל השנים חלפו, ובמקום להיות מנכ"ל של מפעל הוא מצא את עצמו מנהל רק את פס הייצור של חברה פרטית אחת קטנה. חלום אחר שהוא ניסה להגשים במשך כמה שנים היה לפרסם משהו מהדברים הרבים שהוא כתב, ולוּ רק סיפור אחד קצר. גם זה לא צלח. היו לו עוד מטרות שהוא ניסה להשיג, כמו לרוץ מרתון, לרדת במשקל, לאכול רק מזון בריא – גם בהן הוא נכשל שוב ושוב. גרוע מכך. היו לו מטרות נוספות שעליהן הוא ויתר אפילו לפני שניסה להשיג אותן. הוא חשב עליהן, חלם עליהן, דמיין איך זה ירגיש להצליח להשיג אותן, אבל הוא מעולם לא התחיל אפילו להתקרב אליהן.
בשיחות עם חברים הם סיפרו לו על ההתנסות שלהם לגבי מוטיבציה והגשמת היעדים והחלומות שלהם. מקצתם סיפרו על פרץ של מוטיבציה שהיה להם אחרי שהשתתפו בסדנה של גורו מוטיבציה, אחרים סיפרו שקראו ספר על מישהו שטיפס לאוורסט, או שמעו על ידידה שהורידה עשרה ק"ג בחודשיים, או על מישהו שמכר סטרטאפ בעשרות מיליונים. חלקם הצליחו להניע את המוטיבציה שלהם לפעולה והתחילו להתקדם לכיוון המטרה שלהם. אבל לעתים קרובות, אחרי שבועיים או חודשיים או חצי שנה, המוטיבציה שלהם התפוגגה, וגם הם, כמו האדן, מצאו את עצמם קצת יותר נבוכים וקצת יותר מדוכדכים.
רוצה לקרוא עוד?
להמשך קריאה הירשמו או התחברו