אם לא נתעורר לבעיות שהטכנולוגיה יוצרת אצלנו, מזהירה חוקרת המוח פרופ׳ סוזן גרינפילד בראיון לאפוק טיימס, בעתיד אנחנו עלולים למצוא את עצמנו בעולם של אנשים המתנהגים ופועלים כמו ילדים בני שלוש או ארבע. בספר חדש ושנוי במחלוקת היא מגבה את טענתה במאות מחקרים
דינה גורדון | 20 בינואר 2015 | מדע וטכנולוגיה | 9 דק׳
האם הטכנולוגיה הופכת את הדור הבא לילדותי?
סמארטפון, אינטרנט, פייסבוק, אינסטגרם, טוויטר, משחקי מחשב - עד לפני כשני עשורים לא הכרנו אותם והיום כולם או חלקם הפכו לחלק בלתי נפרד מהחיים של רובנו. אם נדמה לנו שכל הטכנולוגיות האלה רק שיפרו את חיינו, כדאי שנחשוב שוב. שורה ארוכה של מחקרים שפרסמה פרופ׳ סוזן גרינפילד בספרה האחרון, Mind Change (2014), מראה כי שימוש מתמשך בטכנולוגיות דיגיטליות פוגע במוח שלנו.
גרינפילד, פרופסור למדעי המוח באוניברסיטת אוקספורד, אמנם מסתייגת משימוש במילים עם השורש פ.ג.ע בהקשר הזה, אבל באותה נשימה מציגה מחקרים המצביעים על קשר בין עבודה מול מסכים דיגיטליים לבין הפרעות קשב, תוקפנות, ירידה ביכולות קוגניטיביות כמו חשיבה מעמיקה, זהות עצמית רופפת וסימפטומים שדומים לאוטיזם, כמו ירידה באמפתיה וחוסר התייחסות לבני אדם. מבחינת גרינפילד, המהפכה הגדולה שאנו צפויים לחוות נמצאת ממש בתוכנו: הטכנולוגיה משנה את האופן שבו המוח שלנו עובד, וגם את התנהגותנו.
רוצה לקרוא עוד?
להמשך קריאה הירשמו או התחברו