תופעת המתות החסד ואיתה הרופאים שמקבלים "רישיון להרוג" הולכת ומתגברת במערב. לאן זה מוביל אותנו? ריאיון עם ד"ר דניאל סולמסי, מומחה לנושא המתות חסד, הטוען: "זה מדרון חלקלק מסוכן"
מאיה מזרחי | 9 ביוני 2022 | פילוסופיה | 16 דק׳
"בהתחלה נתנו לרופאים אישור להרוג רק חולים סופניים. היום כבר אפשר להרוג אנשים עם בעיות פסיכיאטריות. מאשרים לאנשים למות דרך זום"
בחודש מארס החליטו שתי אחיות בשנות ה-50 לחייהן מאריזונה, ארה"ב, לעלות למטוס לכיוון באזל בשווייץ, במטרה לשים קץ לחייהן. השתיים תוארו "בריאות ומאושרות" על ידי משפחתן לפני שנכנסו לקליניקה רפואית בעיר וביקשו מהרופא שיביא להן תרופה רעילה כדי שיוכלו לנטול אותה.
לילה אמורי (Lila Ammouri) הייתה רופאה פליאטיבית מוסמכת. היא התמחתה במתן עזרה לחולים המתמודדים עם מחלות מסכנות חיים. אחותה, סוזן פרייזר, הייתה אחות מוסמכת. אחיהן סיפר כי שוחח איתן שבועות ספורים לפני שטסו לשווייץ, והן לא סבלו ממחלה סופנית כלשהי. הסיפור התגלה רק לאחר שהשתיים לא חזרו לעבודה. דובר משרד התובע הציבורי בבאזל הודיע לתקשורת כי שתי האחיות שמו קץ לחייהן "במסגרת המשפטית החוקית" ולכן לא נפתחה חקירה פלילית לגבי נסיבות מותן.
"שווייץ הפכה למדינה שיש בה 'תיירות התאבדותית'. יש שם ארגונים המסייעים לאנשים להתאבד", אומר לי ד"ר דניאל סולמסי, פרופ' לרפואה פנימית בבית הספר לרפואה באוניברסיטת ג'ורג'טאון, פילוסוף ומנהל "מכון קנדי לאתיקה" באותה אוניברסיטה, הנחשב מומחה בתחום המתות חסד. "ב-2017 הגיע לשווייץ די ג'יי איטלקי מפורסם בשם פאביו, שנותר משותק בעקבות תאונת דרכים. הוא נסע לשוויץ כדי לקבל תרופה קטלנית שתמית אותו, כיוון שבאיטליה 'המתת חסד' עדיין אינה חוקית".
רוצה לקרוא עוד?
להמשך קריאה הירשמו או התחברו