יורש העצר הסעודי גינה את ישראל בחריפות על "רצח העם שהיא מבצעת בפלסטינים", אך פרופ' אפרים ענבר, נשיא מכון ירושלים לאסטרטגיה ולביטחון (JISS), טוען שהצהרותיו הן חלק ממשחק פוליטי רחב יותר במזרח התיכון
המתקפה המילולית של בן סלמאן על ישראל – מסר לעולם הערבי או משחק כפול?
ב-11 בנובמבר נשא יורש העצר הסעודי, מוחמד בן סלמאן, נאום חריף במהלך פתיחת הפסגה הערבית-אסלאמית בריאד, בו האשים את ישראל בביצוע רצח עם. "הממלכה מחדשת את גינוייה ואת דחייתה הקטגורית לרצח העם הקולקטיבי שישראל מבצעת נגד הפלסטינים", אמר בן סלמאן.
הפסגה נערכה כדי לדון במצב במזרח התיכון, והשתתפו בה מנהיגים ונציגים ממדינות ערב והאסלאם, בהם נשיאי מצרים, טורקיה וסוריה, מלך ירדן, אמיר קטאר ויו"ר הרשות הפלסטינית. איראן שלחה לאירוע את סגן הנשיא, וכך גם איחוד האמירויות. בנאומו גינה בן סלמאן גם את פעולות צה"ל בלבנון.
"אני סבור שהאמירה של בן סלמאן נובעת מהשאיפה ארוכת השנים של סעודיה למצב את עצמה כמנהיגת העולם המוסלמי, ולא מרצון להקפיא את תהליך הנורמליזציה", אומר פרופ' אפרים ענבר, נשיא מכון ירושלים לאסטרטגיה ולביטחון (JISS). "כדי להשיג זאת, עליו להביע תמיכה בפלסטינים ולהשמיע מסרים שמקובלים בעולם המוסלמי. יש לו תחרות מצד טורקיה ואיראן, שגם הן מבקשות להוביל את העולם המוסלמי. לדעתי, זהו ההקשר המרכזי לדבריו, ולא נסיגה מהמהלך לנורמליזציה עם ישראל.
רוצה לקרוא עוד?
להמשך קריאה הירשמו או התחברו