כניסה
הרשמה לניוזלטר

סיכום מסיבת העיתונאים של ראש הממשלה בנימין נתניהו

צוות מגזין אפוק | 2 בדצמבר 2023 | חדשות | 3 דק׳

"אני לא אקח את הדבר הזה [הרשות הפלסטינית] ואשים אותו בתוך עזה כי נקבל את אותו הדבר"

 כל המציל נפש אחת כאילו הציל עולם ומלואו. בשבוע האחרון הצלנו עולמות רבים. החזרנו לישראל 110 נפשות. שחררנו 86 אזרחים ישראל; ילדים ונשים, נערים ונערות, אמהות וסבתות, וכן עשרות אזרחים רבים. האומה כולה ורבים בעולם עקבו בנשימה עצורה אחרי כל שחרור ושחרור. אלה הילדים והילדות, הנערים והנערות, אותם החזרנו הביתה. אלה לא רק שמות, אלא נשמות של ילדים וילדות שהחזרנו אותם הביתה ולחיים.

התחבטתי רבות בימים שלפני ההחלטה; שאלתי את עצמי איך מתדיינים עם השטן שלחיי אדם אין שום ערך בעיניו, אבל באותה נשימה היה לי ברור שאנחנו יכולים לייצר דרך לחלץ מציפורניי השטן הזה עשרות רבות מחטופינו, ועל האפשרות הזו לא הייתי מוכן לוותר. ניהלנו משא ומתן קשוח תחת אש מבוקר עד ערב. המאמץ נשא פרי; הכפלנו את מספר המשוחררים.

 השגנו את שחרור חטופינו בזכות השילוב של הלחץ הצבאי המאסיבי שהפעילו חיילינו הגיבורים, והמאמץ המדיני הבלתי פוסק שהובלתי ביחד עם חבריי. כדי להשלים את המשימה הקדושה של השבת כל חטופינו, כדי להשמיד את החמאס, וכדי להבטיח שעזה לא תחזור להוות עוד איום על מדינת ישראל, לכך נערכו לוחמינו בימי ההפוגה, לניצחון מוחלט על החמאס.

צילום מסך

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, ומזכיר ההגנה, פיט הגסת', 2 בצדמבר 2025
ארה"ב פתחה הלילה במבצע נגד יעדים של דאע"ש בסוריה

דורון פסקין

נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ, ונשיא סוריה אחמד א-שרע
מהי המשמעות של ביטול "חוק קיסר" עבור סוריה?

צוות מגזין אפוק

כוחות משטרה באוניברסיטת בראון שברוד איילנד, 14 בדצמבר 2025
החשוד ברצח מדען הגרעין בביתו וברצח הסטודנטים באוניברסיטת בראון אותר ללא רוח חיים

דורון פסקין

רצועת עזה, 11 באוקטובר 2025
דיווח: חמאס הצליח לחדש את תשלום המשכורות באופן חלקי

יוני בן מנחם

רכב משטרה
כתב אישום הוגש נגד אזרח רוסי השוהה בישראל בגין ריגול עבור איראן

אורן שלום

בניין הקרמלין במוסקבה, 2 בדצמבר 2025
מדוע רובל חזק מדאיג את הקרמלין? | פרשנות

דורון פסקין

שתפו: