כניסה
הרשמה לניוזלטר

* המאמר נכתב בתחילת חודש מאי

איל לוינטר | 8 במאי 2018 | גיאו-פוליטיקה | 5 דק׳

שי ג'ין-פינג עובד על כולם במלחמת הסחר

נשיא סין, שי ג'ין-פינג, חשב שהצליח לעבוד על העולם כשהבטיח בתחילת אפריל שכלכלת סין תיכנס לשלב חדש של "היפתחות", ותפתור באמצעות דיאלוג את בעיות הסחר שלה עם ארה"ב. משקיעים ברחבי תבל הריעו בשמחה, הבורסות עלו ובתקשורת נשמעה אנחת רווחה.

אבל מה הבטיח שי? נכון למועד כתיבת שורות אלה, בסוף אפריל – הוא הבטיח שיקטין את המכס על יבוא מכוניות לסין; שיארגן מחדש את משרד הפטנטים הסיני ואת כוחו לאכוף חוקים המגנים על קניין רוחני בסין; ושיאפשר לחברות מערביות הנכנסות לשוק הסיני להחזיק בנתח גדול יותר מהחברה שלהן (כיום חברות מערביות מאולצות להכניס שותף סיני המקבל 50% מהחברה). אולם צעד זה, כמו גם הצעד הקודם – הגנה על קניין רוחני – הם צעדים שהממשל הסיני כבר מנסה לקדם במשך כמה שנים, מבלי לציין דד-ליין, ומבלי להראות התקדמות משמעותית. זה לא מספיק, וזה לא מציין שלב חדש של "היפתחות".

Chinese President Xi Jinping arrives for the closing session of the National People's Congress (NPC) at the Great Hall of the People in Beijing on March 20, 2018. / AFP PHOTO / NICOLAS ASFOURI        (Photo credit should read NICOLAS ASFOURI/AFP/Getty Images)

שי ג'ין-פינג | תמונה: Nicolas Asfouri/AFP/Getty Images

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
אילוסטרציה, שטרות דולר אמריקני ושקל ישראלי
השקל בשיא של 30 שנה מול הדולר – מי מרוויח ומי עשוי להיפגע | פרשנות

דורון פסקין

מעבר רפיח, 2 בפברואר 2026
המאבק על סמל הריבונות במעבר רפיח | פרשנות

יוני בן מנחם

נשיא ארה״ב דונלד טראמפ וראש הממשלה בנימין נתניהו, 7 באפריל 2025
האולטימטום של טראמפ לאיראן

יוני בן מנחם

נשיא אוקראינה, וולודומיר זלנסקי, נשיא רוסיה, ולדימיר פוטין
המו"מ בין מוסקבה לקייב תקוע – והפתרון האפשרי אולי לא ייראה כמו שהמערב מדמיין

משה ויסטוך

שתפו: