כניסה
הרשמה לניוזלטר

כשכובד המשקל גובר והלחץ היומיומי הופך לדחק, הוא ללא ספק פוגע לא רק בתפקוד שלנו – אלא גם בבריאותנו. ניצול יכולות הניהול שלנו להקלה יומיומית על רמות המתח עשויה לשנות את המצב גם בטווח הרחוק

תוכן שיווקי | 28 ביולי 2022 | תוכן שיווקי | 3 דק׳

סטרס הוא לא הכרח המציאות. יש דרכים להפחית אותו

עוד פגישה, מצגת, דד ליין, יעד: הלחץ גובר, המתח נותן אותותיו. ללחץ שבחיינו יש תפקיד מניע ביכולת לפעול, לקדם אותנו בעבודה, להשאיר אותנו ערניים ודרוכים וגם לדרבן אותנו לפעול למען מטרות חיוביות – כל עוד הוא נוכח בחיינו במינונים מסוימים. אולם כשכובד המשקל גובר, והלחץ הופך לסטרס, הוא ללא ספק פוגע לא רק בתפקוד היומיומי שלנו – אלא גם בבריאותנו. לא מעט מחקרים הבוחנים את אורח החיים המערבי של המאה הזו, מצביעים על קשר מובהק ומדאיג בין סטרס מוגבר – או דחק, בשמו העברי - לבעיות פיזיולוגיות שונות.

איך מתנהג הגוף שלנו בשעת דחק? מערכת השלד והשרירים מתכווצת, ולחץ מופעל על הכתפיים, ראש וצוואר. ישנה עלייה בהורמוני המתח, הדופק מהיר יותר, מופעל לחץ על הלב וכלי הדם, והסובלים נמצאים בסיכון מוגבר להתקף לב או שבץ. מערכת העיכול מושפעת, עם תופעות כגון כאבי בטן, צרבת ובעיות מעיים. נוצר מעגל בו הסטרס פוגע במערכת הגוף וגורם למתח, שמעצים את התופעות הפיזיולוגיות והרגשיות.

הבשורות הטובות הן שאת הסטרס ניתן לנהל, ואפילו די בקלות. שיטות הרגעה מקלות על המתח הנפשי ומתוך כך על התופעות הפיזיולוגיות הנלוות, ומנגד - טיפול בתופעות הפיזיולוגיות המייצרות את תחושת הסטרס מקל עליהן ומפחית את רמות המתח הנפשי. הגוף נרגע, והסטרס שוב הופך חיובי ומקדם.

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
פוטין ודוגין חושבים שאם הפדרציה הרוסית תחזור לגודלה המקורי ותיצור מעין איחוד אירו-אסייתי, היא תחזור מבחינה גיאו-פוליטית לגודלה הסביר והבריא | צילום: Dmitry Astakhov/AFP/Getty Images
החזון של רוסיה והתיאוריה הפוליטית הרביעית

איל לוינטר

תמונה: Fotolia
איפה אתם על "סולם התקווה"?

דינה גורדון

תמונה: Fotolia
החיפוש אחרי אלדורדו, עיר הזהב האבודה

צוות מגזין אפוק

מחמוד עבאס, נשיא הרשות הפלסטינית, בראש ישיבת הוועדה המרכזת
של תנועת הפת"ח,
אוקטובר 2019 | Abbas Momani/AFP via Getty Images
"אין שום הבדל בין האמונות והיעדים של חמאס לבין אלו של פת"ח של אבו מאזן. ההבדל הוא בטקטיקה בלבד"

יובל גומא

תמונה: באדיבות ראסל רדנבאו
בשביל להיות אשף כספים לא צריך לראות

דינה גורדון

נשיא טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן, ונשיא סוריה אבו מוחמד אלג'ולאני במסיבת עיתונאים משותפת באנקרה, 4 בפברואר 2025
המלחמה הקרה של סוריה: האם ישראל וטורקיה במסלול התנגשות? | פרשנות

איל לוינטר

שתפו: