היצמדות לבנצ׳מארקים לא רלוונטיים, שנאת הפסדים והשקעה עדרית הן רק כמה מההטיות הפסיכולוגיות שמשקיעים רבים נופלים בהן. מודעות להטיות היא הצעד הראשון בדרך להשקעה מוצלחת
דסי ניר | 5 ביולי 2017 | תוכן שיווקי | 4 דק׳
ה-Call בראש: הפסיכולוגיה של המשקיעים
בין אם אתם מכורים להבהובים הירוקים-אדומים של מסכי המסחר ובין אם שוק ההון נראה לכם תמיד כמו רכבת הרים מלהיבה להתבונן בה אך מפחידה מכדי לעלות עליה, השקעה בשוק ההון היא ממש לא רק ניתוחים טכניים של גרפים עולים ויורדים. אוהבים להשקיע באגרות חוב בסיכון? חוששים למכור מניה מפסידה כי אולי מחר היא תתחיל לעלות? ממהרים לשלט היציאה עם כל שינוי מגמה בבורסה לאדומה? יתכן שאתם לא אשמים בכך שאתם פשוט נופלים לכשלים הפסיכולוגיים שהופכים את כולנו לכל כך אנושיים. גורו ההשקעות ואן ת׳ארפ טוען שהכישלון או ההצלחה שלנו בתחום ההשקעות נובעים לחלוטין מהפסיכולוגיה העומדת מאחוריהן.
מראה מראה שעל הקיר, מי המשקיע הכי מודע לעצמו בעיר?
בשנים האחרונות עלה קרנה של הכלכלה ההתנהגותית, המנסה לאפיין ולמפות את ההטיות ההתנהגותיות המובילות להתנהלות שאינה רציונלית. אחד התחומים המרכזיים בהם עוסקת הכלכלה ההתנהגותית הוא דפוס פעולתם של משקיעים, כיוון שהחלטות השקעה מתקבלות בתדירות גבוהה, הן מתועדות בצורה טובה וניתן להתחקות אחר הרקע להחלטה בקלות יחסית. חוקרים רבים, חלקם אף אנשי מחקר ישראלים מוכרים, עוסקים בהתנהגות משקיעים, ביניהם פרופ׳ דן אריאלי, פרופ׳ דניאל כהנמן, פרופ׳ דימיטרי פפניקולאו, פרופ׳ בראד בארבר ועוד.
רוצה לקרוא עוד?
להמשך קריאה הירשמו או התחברו