ירידה במשקל ואכילה נכונה כבר מזמן אינן מתמקדות רק בצמצום הקלוריות שעלינו להפחית – מהם המכשולים הפסיכולוגיים שאיתם עלינו להתמודד בדרך למשקל הרצוי, ומדוע כוח רצון חזק לבדו לא מספיק לשינוי הרגלי אכילה לטווח הארוך?
רקפת תבור | 7 בנובמבר 2024 | פסיכולוגיה | 12 דק׳
משחקי הרעב: איך לרזות באמצעות התבוננות פנימה
"בבית הספר לרפואה לימדו אותי שהמשוואה 'קלוריות נכנסות מול קלוריות יוצאות' היא זו שקובעת את המשקל שלנו, אבל בפועל זה לא תמיד עובד כך", כותב הפסיכיאטר פרופ' ג'אדסון ברואר (Brewer Judson) מאוניברסיטת בראון בארה"ב, בספרו החדש "הרגל הרעב" (2024).
ברואר פגש מטופלים רבים שדיווחו כי על אף שהם יודעים מהי התזונה הנכונה עבורם, הם אינם מצליחים לעצור את הנטייה לאכול יותר ממה שצריך. ככל שברואר תחקר אותם הוא הבין שאנשים אוכלים בעיקר מסיבות רגשיות שונות, לא מפני שהם רעבים.
מרבית מטופליו, כותב ברואר, אינם מבחינים בין רעב פיזי אמיתי, המכונה "רעב הומאוסטטי" ומאופיין בתחושה המוכרת של בטן ריקה ומחסור באנרגיה, לבין "רעב הדוני" המאופיין באכילה כתוצאה מדחפים רגשיים. "בעידן המודרני אנחנו אוכלים פעמים רבות בגלל שאנחנו עצובים, משועממים, כועסים או חווים כל רגש אחר. [...] אדם אומר לעצמו 'אני בלחץ, זו תחושה לא נעימה, אז אלך לאכול משהו'. זה נעשה יותר ויותר מושרש, עד לנקודה שאנשים כבר לא מקשיבים לגופם".
רוצה לקרוא עוד?
להמשך קריאה הירשמו או התחברו