כניסה
הרשמה לניוזלטר

בימים של חשש מאינפלציה מואצת, ועלייה דרמטית שלה בארה"ב, עם השינויים הגיאופוליטיים, עליית הריבית וזינוק במחירי הנפט, יש דרך להגן על הון: השקעות בנדל"ן. אלה מושגי היסוד שכדאי לכם להכיר

מתן פרטמן | 22 במאי 2022 | תוכן שיווקי | 4 דק׳

איך להגן על תיק ההשקעות שלכם מפני אינפלציה?

בשנה האחרונה, הולך ומתפתח בישראל ובעולם שיח ציבורי נרחב על התגברות קצב האינפלציה. הסיבות לעליית קצב האינפלציה מוכרות —מעבר לשינויים הגיאופוליטיים שמתרחשים בתקופה האחרונה, משבר הקורונה יצר ברחבי העולם חוסרים ועיכובים בהיצע הסחורות ובאופן פרדוקסלי, האטת הפעילות הכלכלית בתחומים רבים לצד כספי סיוע רבים שהוזרמו לאזרחים ועסקים, השאירה יותר כסף בכיסם של האזרחים, שלא יכלו או לא רצו להוציאו. במצב כזה, נוצר "ביקוש כלוא", כלומר ביקוש גבוה לסחורות, שאין יכולת לספק אותו. כאשר אותו "ביקוש כלוא" משתחרר לשוק, מחירי הסחורות מזנקים עוד יותר, ערך הכסף נשחק במהירות ויש סכנה להאצת קצב האינפלציה.

יש אינפלציה "טובה"?

אינפלציה, או תהליך השחיקה של ערך הכסף, היא תהליך טבעי שמתרחש כל הזמן. לשם המחשה, אם לפני עשור משולש פיצה עלה שבעה שקלים, והיום הוא עולה 10־12 שקלים, סימן שערך הכסף נשחק לאורך זמן, ואותו סכום כסף מאפשר לקנות פחות. אינפלציה כשלעצמה אינה דבר שלילי. בארצות הברית קצב האינפלציה הממוצע בעשר השנים האחרונות עמד על כ-1.8% בשנה. כלומר, בכל שנה ערך הכסף נשחק, או לחילופין, סל המוצרים לצרכן התייקר ב-1.8% בממוצע.

מתי בכל זאת מתחילה האינפלציה להוות בעיה? כאשר הקצב שלה עולה בצורה חדה ולא פרופורציונלית לשנים קודמות. מצב זה, שנקרא היפר־אינפלציה, הוא מצב שבו האינפלציה מואצת בקצב של 4%, 6% ואף 7% בשנה. האצה בקצב האינפלציה מכניסה את השוק למצוקה גדולה, מכיוון שהיא יוצרת שחיקה מהירה וחדה בערך הכסף. המשמעות בפועל עבור הצרכן היא, שאותו סכום כסף שישב בחיסכון בבנק בשנה שעברה, שווה היום הרבה פחות.

Shutterstock

Shutterstock

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
ראש הממשלה בנימין נתניהו וראש המוסד דוד ברנע
השיחות בקטאר נמשכות במטרה לסכם פרטים אחרונים; לשכת רה"מ: חמאס מנסה לסחוט ברגע האחרון

יוני בן מנחם

השליח האמריקני עמוס הוכשטיין וראש הממשלה בנימין נתניהו
נתניהו להוכשטיין: ישראל מעריכה את תמיכת ארה"ב, אך תעשה את מה שדרוש כדי לשמור על ביטחונה

קרן זריהן

Shutterstock/Drop of Light, Steve Sanchez Photos, Luca Perra
תחקיר: פרשת המסמכים המסווגים והמאבק המשפטי נגד נשיא ארה"ב לשעבר

ג'ניס היסל, ג'ק פיליפס, פיטר סוואב, איבן פנצ'וקוב

מזכיר המדינה מרקו רוביו וראש ממשלת קטאר ושר החוץ, השייח' מוחמד בן עבד אל-רחמן אאל ת'אני, במהלך פגישתם במחלקת המדינה בוושינגטון
ארה"ב ממשיכה לחזק את יחסיה עם קטאר – בניגוד לתקוות בישראל

צוות מגזין אפוק

כוחות משטרה בזירת הפיגוע בסידני, 15 בדצמבר 2025
נציגים של המוסד לוקחים חלק בחקירת הפיגוע בסידני; ישראל הזהירה ארגוני ביון בעולם מפני איומים נגד יהודים

יוני בן מנחם

מוצרי רייזר לגיימרים
מוצרי רייזר לגיימרים – כל מה שצריך לדעת

תוכן שיווקי

שתפו: