כניסה
הרשמה לניוזלטר

אתר פוליטיקו פרסם את תגובתו של נשיא ארה"ב להתבטאויות של המנהיג העליון של איראן, עלי ח'מינאי, בהם האשים את טראמפ באחריות לאלימות באיראן. לדבריו, "ח'מינאי הוא אדם חולה שצריך לנהל את מדינתו כראוי ולהפסיק להרוג אנשים"

אורן שלום | 17 בינואר 2026 | חדשות | 1 דק׳

טראמפ: "הגיע הזמן לחפש הנהגה חדשה באיראן; מנהיגות עוסקת בכבוד, לא בפחד ובמוות"

אתר פוליטיקו פרסם היום תגובה שקיבל מנשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, להתבטאויותיו של המנהיג העליון של איראן, עלי ח'מינאי, בהם האשים את ארה"ב ואת טראמפ עצמו באחריות לאלימות במחאות האיראן.

"הגיע הזמן לחפש הנהגה חדשה באיראן", אמר טראמפ לאתר. לדבריו, שליטי טהראן נשענים על דיכוי ואלימות כדי למשול. "מה שהוא אשם בו, כמנהיג של מדינה, הוא ההרס המוחלט שלה והשימוש באלימות ברמות שלא נראו מעולם".

הוא ציין כי "כדי לשמור על תפקוד המדינה, גם אם התפקוד הזה הוא ברמה נמוכה מאוד, על ההנהגה להתמקד בניהול המדינה שלה כראוי, כפי שאני עושה עם ארה"ב, ולא בהריגת אלפי אנשים כדי לשמור על שליטה", והדגיש: "מנהיגות עוסקת בכבוד, לא בפחד ובמוות". עוד הוסיף טראמפ כי ח'מינאי "הוא אדם חולה שצריך לנהל את מדינתו כראוי ולהפסיק להרוג אנשים".

נשיא ארה''ב, דולנד טראמפ, 15 בדצמבר 2025

נשיא ארה''ב, דולנד טראמפ, 15 בדצמבר 2025 | צילום: Anna Moneymaker/Getty Images

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
ספינת המלחמה האיראנית "איריס דנה"
ספינת מלחמה איראנית טבעה מול חופי סרי לנקה

דורון פסקין

תקיפה ישראלית בביירות, 4 במרץ 2026
מטוס F-35 ישראלי הפיל מטוס קרב איראני מעל שמי טהראן

צוות מגזין אפוק

מוג'תבא ח'מינאי, בנו של עלי ח'מינאי, 1 במאי 2017
הערכה בישראל: מוג'תבא ח'מינאי צפוי להיבחר למנהיג העליון הבא של איראן

יוני בן מנחם

דובר צה"ל: "השמדנו מפקדת גרעין איראנית חשאית"

אורן שלום

נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, וקנצלר גרמניה, פרידריך מרץ, במהלך מסיבת העיתונאים בבית הלבן היום
טראמפ: "ננתק את כל הסחר עם ספרד. אנחנו לא רוצים שום דבר איתם"

אורן שלום

בניין המועצה שהותקף בקום
בכירים בישראל: בניין מועצת המומחים הותקף בזמן הליך ההצבעה על בחירת מחליף לח'מינאי

יוני בן מנחם

שתפו: