כניסה
הרשמה לניוזלטר

בעת כתיבת שורות אלה נשלח לצמרת ממשל ביידן, כולל לד"ר אנתוני פאוצ'י, צו הדורש מהם להגיש את כל התכתבויותיהם האלקטרוניות עם חברות הביג טק, כדי שאפשר יהיה לראות האם העבירו להן הוראות צנזורה. "יש אוצר בלום של מידע העומד להתפרסם בקרוב, אחרי שהשופט בתיק אישר את הבקשה שלנו לגילוי מסמכים", אומר בריאיון ג'ף לאנדרי, התובע הכללי של מדינת לואיזיאנה המוביל את התיק

יאן יקיאלק | 4 בספטמבר 2022 | חברה והיסטוריה | 13 דק׳

האם הממשל האמריקני קשר קשרים עם הרשתות החברתיות כדי לצנזר את חופש הדיבור במסווה של מאבק ב"מידע כוזב"?

במסיבת עיתונאים שנערכה ביולי 2021 חשפה דוברת הבית הלבן דאז, ג'ן סאקי, כי הרשתות החברתיות מקבלות הוראות והכוונה מהממשל איזה תוכן להשתיק. לדבריה, ממשל ביידן מזהה עבור פייסבוק פוסטים "בעייתיים" המכילים דיסאינפורמציה לגבי הקורונה, כדי שהרשת החברתית תצנזר אותם.

דבריה של סאקי עוררו דרמה גדולה, ולכן כעבור יממה ניסתה הדוברת למתן את מסריה: הבית הלבן, אמרה, רק "מוודא בקביעות שפלטפורמות המדיה החברתיות מודעות לנרטיבים האחרונים המסוכנים לבריאות הציבור". כעבור יומיים הודתה פייסבוק כי היא "מחליפה מסרים פרטיים" עם ממשל ביידן לגבי מידע בפלטפורמה שלה הקשור בקורונה.

פחות משנה חלפה ובמאי 2022 הודיעה "המחלקה לביטחון המולדת של ארה"ב" (DHS) כי הקימה "מועצה" חדשה למלחמה בדיסאינפורמציה. סאקי אמרה כי המועצה תמקד את מאמציה בארגוני פשע. אולם מסמכים רשמיים מהמחלקה לביטחון המולדת שהודלפו לידיו של צ'אק גראסלי, לשעבר נשיא הסנאט, הראו כי מטרת המועצה היא, בין היתר, לנטר את פעילותם של אזרחים המפיצים "תיאוריות קונספירציה על תוקף וביטחון הבחירות [של 2020]", ו"דיסאינפורמציה הקשורה להשפעות חיסוני הקורונה או ליעילות המסכות".

Jeff Landry's Facebook

Jeff Landry's Facebook

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
מנגנונים כמו גלילה אינסופית והפעלה אוטומטית של סרטונים נועדו בין היתר להגדיל מעורבות ולהחזיר את המשתמש שוב ושוב אל הפלטפורמה
מחוץ לפיד: העולם מתחיל לאסור על ילדים להשתמש ברשתות החברתיות

עידו פוקס

תמונת אילוסטרציה: מגזין אפוק.
"יום האפס": המרוץ לבינה המלאכותית שמפתחת את עצמה

איל לוינטר

איור אילוסטרציה: מגזין אפוק
אפשר לגרום לאדם להאמין שהוא רוצח. האם אפשר לגרום לו גם לשנוא את הקבוצה שלו?

ישראל נמדר

הגבול של החבית נקבע דווקא במקום שבו נמצא המחסור | איור אילוסטרציה: מגזין אפוק
חוק ליביג והבעיה האיראנית

איל לוינטר

כאשר המפתחים פעלו במבנה מבוזר ורופף יותר, גם התוכנה נטתה להיות מודולרית יותר, כלומר מחולקת לחלקים עצמאיים יותר
חוק קונוויי: למה מערכות נראות כמו הארגונים שבנו אותן

איל לוינטר

איור אילוסטרציה: מגזין אפוק
חוק ברנדוליני: למה לבולשיט תמיד יש יתרון

איל לוינטר

שתפו: