כשכובד המשקל גובר והלחץ היומיומי הופך לדחק, הוא ללא ספק פוגע לא רק בתפקוד שלנו – אלא גם בבריאותנו. ניצול יכולות הניהול שלנו להקלה יומיומית על רמות המתח עשויה לשנות את המצב גם בטווח הרחוק
תוכן שיווקי | 28 ביולי 2022 | תוכן שיווקי | 3 דק׳
סטרס הוא לא הכרח המציאות. יש דרכים להפחית אותו
עוד פגישה, מצגת, דד ליין, יעד: הלחץ גובר, המתח נותן אותותיו. ללחץ שבחיינו יש תפקיד מניע ביכולת לפעול, לקדם אותנו בעבודה, להשאיר אותנו ערניים ודרוכים וגם לדרבן אותנו לפעול למען מטרות חיוביות – כל עוד הוא נוכח בחיינו במינונים מסוימים. אולם כשכובד המשקל גובר, והלחץ הופך לסטרס, הוא ללא ספק פוגע לא רק בתפקוד היומיומי שלנו – אלא גם בבריאותנו. לא מעט מחקרים הבוחנים את אורח החיים המערבי של המאה הזו, מצביעים על קשר מובהק ומדאיג בין סטרס מוגבר – או דחק, בשמו העברי - לבעיות פיזיולוגיות שונות.
איך מתנהג הגוף שלנו בשעת דחק? מערכת השלד והשרירים מתכווצת, ולחץ מופעל על הכתפיים, ראש וצוואר. ישנה עלייה בהורמוני המתח, הדופק מהיר יותר, מופעל לחץ על הלב וכלי הדם, והסובלים נמצאים בסיכון מוגבר להתקף לב או שבץ. מערכת העיכול מושפעת, עם תופעות כגון כאבי בטן, צרבת ובעיות מעיים. נוצר מעגל בו הסטרס פוגע במערכת הגוף וגורם למתח, שמעצים את התופעות הפיזיולוגיות והרגשיות.
הבשורות הטובות הן שאת הסטרס ניתן לנהל, ואפילו די בקלות. שיטות הרגעה מקלות על המתח הנפשי ומתוך כך על התופעות הפיזיולוגיות הנלוות, ומנגד - טיפול בתופעות הפיזיולוגיות המייצרות את תחושת הסטרס מקל עליהן ומפחית את רמות המתח הנפשי. הגוף נרגע, והסטרס שוב הופך חיובי ומקדם.
רוצה לקרוא עוד?
להמשך קריאה הירשמו או התחברו