כניסה
הרשמה לניוזלטר

אם יש לכם מספר הלוואות שונות שמכבידות ומעיבות על ההוצאות החודשיות שלכם, אתם בוודאי מנסים לחשוב על דרך לצמצם את ההוצאה החודשית ואת הנטל של אותן ההלוואות. אחת האפשרויות שחשוב מאוד שתכירו, אם לא הכרתם עד כה, היא של איחוד ההלוואות. מה זה אומר לאחד הלוואות, איך בכלל מוציאים דבר כזה לפועל, ומדוע זה משתלם עבורכם במידה וזה אפשרי? ננסה להבין כאן

בחסות לאומי | 29 בנובמבר 2022 | תוכן שיווקי | 2 דק׳

איחוד הלוואות – מה זה ואיך?

קודם כל – מה זה איחוד הלוואות?

איחוד הלוואות הוא תהליך שמבצעים כאשר ישנן מספר הלוואות שונות, שעליהן אנחנו מחזירים כסף מדי חודש. תהליך זה הוא למעשה החלפה של כל אותן הלוואות בהלוואה מרכזית אחת, שמכסה את החוב שקיים בכולן בנפרד. למעשה, לא מדובר פה בדיוק באיחוד של ההלוואות, משום שההלוואות הקודמות שלקחתם נמחקות בתהליך לקיחת ההלוואה המרכזית – אך האפקט בסופו של דבר הוא זהה.

ניקח לדוגמה זוג שהתחתן, כשאחד מבני הזוג מביא איתו הלוואה עם יתרה לתשלום על סך של 50 אלף ₪, ואילו השני מביא הלוואה עם יתרה של 30 אלף ₪. לאחר איחוד חשבונות הבנק, בני הזוג ישלמו החזרים על הלוואות בסך מצטבר של 80 אלף ש"ח, עם ריביות נפרדות על כל אחת מההלוואות. איחוד הלוואות באמצעות הלוואה אחת (על סך של 80 אלף ש"ח, לצורך העניין) עם ריבית אחודה יכול להוריד את ההחזר החודשי במאות שקלים – מה שיוצר שינוי של ממש במציאות הכלכלית של אותו הזוג.

דרך מי ניתן לאחד הלוואות?

איחוד הלוואות הוא תהליך שניתן ונכון לבצע דרך הבנק, בין אם מדובר בבנק דרכו לקחתם את ההלוואות המקוריות ובין אם בבנק שאליו פניתם במטרה להיות לקוחות חדשים. במקרים רבים, מצטרפים חדשים לבנקים מקבלים הצעות אטרקטיביות מאוד של הלוואות בתנאי ריבית מיטביים, כך שבהחלט ניתן ליצור הלוואה אחודה שבאמצעותה תפרעו את ההלוואות הקודמות שלכם, ותתקדמו עם תשלום חודשי קבוע ואחוד. מלבד הבנקים, קיימות גם אפשרויות רבות אחרות ללקיחת הלוואות במציאות הכלכלית של ימינו, אך הריביות יהיו בדרך כלל גבוהות יותר, וההליך הבירוקרטי של סגירת ההלוואות הקודמות מורכב יותר ומתבצע באופן עצמאי לחלוטין על ידיכם.

תמונה: pixbay

תמונה: pixbay

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
ראש המוסד דוד ברנע וראש השב"כ רונן בר, 27 בספטמבר 2023 | צילום: Jonathan Shaul/Flash90
חמאס צפוי להשיב על ההצעה הישראלית עד סוף השבוע

יוני בן מנחם

תמונה: Fotolia
למה שתרצי ״מלתחת קפסולה״?

מורן שביט

גם השנה, כמו בשנים קודמות, "פשרה של הרגע האחרון" המלווה בתוספות תקציביות | Nizzan Cohen/CC BY-SA 4.0
כיצד להבריא את מערכת החינוך

מוטי היינריך

צילום: Roman Yanushevsky / Shutterstock.com
הכנסת הצהירה: מתנגדים להקמת מדינה פלסטינית

קרן זריהן

דובר צה״ל, תת-אלוף דניאל הגרי
"אין שינוי במדיניות ההתגוננות של פיקוד העורף. אנחנו פועלים על מנת לתת לכם את ההתראה הנדרשת להיערכות לכל איום"

צוות מגזין אפוק

דוברות המשטרה
מהבוקר: כ-140 שיגורים מלבנון לעבר ישראל; שריפות בגליל המערבי

קרן זריהן

שתפו: