כניסה
הרשמה לניוזלטר

שוק השכירות בארץ ברובו אינו פועל תחת פיקוח הדוק והחקיקה סביבו היא מצומצמת מאוד וגם מאוד…

תוכן שיווקי | 12 באפריל 2022 | תוכן שיווקי | 5 דק׳

על הסעיפים החשובים בחוזה שכירות, וביטוח תכולת הדירה שלכם

שוק השכירות בארץ ברובו אינו פועל תחת פיקוח הדוק והחקיקה סביבו היא מצומצמת מאוד וגם מאוד לא מדוברת. גם מה שהצליח המחוקק להעביר אל ספר החוקים, איכשהו נשאר באפלה, לא הפך לנושא שכולם מכירים. רבים משוכרי ארצנו אינם מודעים לזכויותיהם כמו גם רבים מבעלי הדירות שאינם מודעים לא לזכויות הדייר ולא לחובותיהם שלהם. מצב די מדהים בהתחשב באלפי האנשים שגרים בדירה שאינה בבעלותם ובהתחשב בעלויות הדיור הגבוהות בישראל.

כל שוכר ממוצע מכיר את חוקי הגנת הדייר בניו יורק, בברלין ואפילו בקופנהאגן. לקבל הודעה על העלאת שכר הדירה בכל שנה? בלתי אפשרי. לקבל טלפון שמבקש אתכם לצאת מהדירה בתוך 90 יום – לא יעבור. לעומת זאת, אם בעלי הדירה שלו עצמו יודיעו לו שאת ביטוח המבנה עליו לשלם – הוא כנראה לא ידע שזאת בקשה לא חוקית. מצד שני, אם יחליטו להקפיץ לו את שכר הדירה ב-55% משנה לשנה, הם יכולים. והוא יודע את זה.

מחירי הדירות ממשיכים לעלות והטענה הרווחת היא שגם מחירי השכירות יתחילו לעלות בקצב גבוה יותר בשנים הקרובות. נראה שזה הזמן הראוי לעשות קצת סדר על אסור ומותר, זכויות וחובות שבין משכירים ושוכרים בישראל ובעיקר – על הסעיפים החשובים בחוזה השכירות.

קרדיט:FREEPIK

קרדיט:FREEPIK

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
תחנת המטרו בפריז | צילום: BearFotos / Shutterstock
מכת פשפשים בפריז. שר התחבורה כינס ישיבה מיוחדת עם מפעילי חברות התחבורה

דורון פסקין

נשיא רוסיה ולדימיר פוטין ונשיא סוריה המודח בשאר אסד
דיווח ברוסיה: אסד הגיע עם בני משפחתו למוסקבה

צוות מגזין אפוק

סיבים אופטיים
כיצד פרטנר סיבים אופטיים שינתה את חוקי המשחק

תוכן שיווקי

מדוע הפגנות מחאת החיג'אב באיראן לא יובילו לשינוי מהותי

NTD עברית

דובר הטליבן זביחולה מוג’אהיד | Hoshang Hashimi/AFP via Getty Images
מדוע מפיצי טרור יכולים לפעול בטוויטר אבל טראמפ לא

ג'ק פיליפס

מורגן אורטגוס, סגנית השליח של ממשל טראמפ למזרח התיכון
סגניתו של וויטקוף בביקור בלבנון: חיזבאללה לא יהיה חלק מהממשלה; ישראל תשלים נסיגתה ב-18 בפברואר

דורון פסקין

שתפו: